Κρήτη: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες της επίθεσης στους Γερμανούς τουρίστες – Τι δήλωσαν οι γιοι της οικογένειας

Οργισμένοι οι επιχειρηματίες του κλάδου για τα πλήγματα που προκαλεί στον τουρισμό της Κρήτης μια μικρή ομάδα ανθρώπων

Must Read

Μαζική, τις τελευταίες ώρες, η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών στην Κρήτη, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της άγριας καταδίωξης και της απρόκλητης επίθεσης σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στο Μυλοπόταμο του Ρεθύμνου.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους δράστες πίσω από τη βίαιη επίθεση, με πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως πρόκειται για δύο ντόπιους, ηλικίας 36 και 38 ετών, γνωστούς στις Αρχές λόγω του ποινικού παρελθόντος τους. Ειδικότερα, ο ένας έχει «προηγούμενα» με τις Αρχές για συμπλοκές και ο δεύτερος για υποθέσεις ναρκωτικών, με τους αστυνομικούς να μην έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, καθώς οι έρευνές τους τόσο στα δικά τους σπίτια, όσο και σε εκείνα στενών συγγενών τους δεν απέδωσαν καρπούς.

Σε βάρος τους, πάντως, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας και για απλές σωματικές βλάβες. Αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι σύντομα θα παραδοθούν, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο που θα επιλέξουν.

Σημειώνεται πως με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, επικοινώνησε (και) ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γεγονός έχει εύλογα εξοργίσει και τους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης, αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

Φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο τους

Την άμεση σύλληψη των δραστών της -παραλίγο- φονικής επίθεσης σε βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, ζητά η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται, όπως λένε, να βγουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, μια απλή υπόθεση -η ανταλλαγή στοιχείων μετά από την ελαφρά πρόσκρουση του 4×4 των δραστών στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου των Γερμανών- εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη, αδικαιολόγητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι, που είχε λάμα περίπου 25 εκατοστών!

Η οικογένεια των Γερμανών, που έρχονται για τρίτη φορά στην Κρήτη, περιέγραψαν το πως έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από την αστυνομία, η οποία τους κάλεσε μετά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο. Μιλώντας στην ΕΡΤ ΧΑΝIΩΝ, η πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη, κα Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου, αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες.

  • Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This