Εξαθλιωμένοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είναι έναν χρόνο σε αναστολή εργασίας

Η διατήρηση αυτής της φασιστικής απόφασης αποτελεί ένα πολιτικό έγκλημα, το οποίο έχει «εγκέφαλο» την ίδια την κυβέρνηση

Must Read

Επαγγελματική περιθωριοποίηση, οικονομική εξαθλίωση και κοινωνικός στιγματισμός. Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στη συντριπτική πλειονότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι συμπληρώνουν έναν χρόνο από την ημέρα που, με εντολή της κυβέρνησης, εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους.

Το ημερολόγιο έδειχνε 31 Αυγούστου 2021, όταν ο Θάνος Πλεύρης υπέγραφε και ανακοίνωνε τη διάταξη που προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται εκτός ΕΣΥ. Εναν χρόνο μετά, το μέτρο των αναστολών εργασίας στους υγειονομικούς κρίθηκε στην πράξη μη αποδοτικό, ενώ το αποτέλεσμα της απουσίας των έμπειρων και ικανών υγειονομικών από το σύστημα είναι εμφανές στη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Σήμερα, που η ελληνική κοινωνία ζει στην επικράτεια του κυβερνητικού τέλους της πανδημίας και της επιστροφής στην κανονικότητα, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και υπολογίζεται ότι φτάνουν τους 3.500 βιώνουν ένα επαγγελματικό, κοινωνικό αλλά και προσωπικό αδιέξοδο, μη μπορώντας να γνωρίζουν την ημερομηνία επιστροφής στις δουλειές τους.

Αλλωστε ο Θάνος Πλεύρης έχει προαναγγείλει πως η αναστολή θα φτάσει σίγουρα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, ενώ κύκλοι του υπουργείου Υγείας αφήνουν να εννοηθεί πως με την έλευση των νέων εμβολίων κατά του Covid θα υπάρξει νέου είδους υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Το εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, το οποίο επιβεβαιώνει πως οι λόγοι πίσω από την απόφαση της αναστολής δεν σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, είναι ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες του δυτικού κόσμου οι οποίες εφαρμόζουν πολιτική «πογκρόμ» κατά των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η πραγματικότητα είναι πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θυσιάζονται ως σύγχρονες «Ιφιγένειες» στον βωμό της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και της εισόδου των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία. Η διατήρηση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ένα πολιτικό έγκλημα που «εγκέφαλο» έχει την κυβέρνηση, εκτελεστικό βραχίονα προσωπικά τον υπουργό Υγείας και θύμα τη ζωή και την αξιοπρέπεια υγειονομικών, τους οποίους μέχρι πρότινος χειροκροτούσαμε όλοι στα παράθυρά μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This