Σάμος: Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για τους «δίδυμους» σεισμούς στο νησί

Υποστηρίζουν πως δεν συνδέεται με τον μεγάλο σεισμό του 2020, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανήλικους

Must Read

Η σημερινή σεισμική δραστηριότητα στη Σάμο δεν σχετίζεται με τον σεισμό που είχε «ταρακούνησει» πριν από δύο χρόνια το νησί, με θύματα δύο ανήλικους και με μεγάλες υλικές καταστροφές, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στον διπλό σεισμό, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, που αναστάτωσε νωρίτερα το μεσημέρι κατοίκους και επισκέπτες.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λέκκας, είπε ότι η δεύτερη δόνηση στη Σάμο δεν ήταν μετασεισμός, αλλά νέος ισχυρότερος σεισμός, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «σύνθετη ακολουθία». Παράλληλα, τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και δόθηκαν οδηγίες, ώστε τα στελέχη του δήμου να διενεργήσουν ελέγχους. Κάλεσε δε τον κόσμο να αποφεύγει τις παλιές κατασκευές και να ακολουθεί τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας.




Από την πλευρά του, ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, παρουσιάζεται μάλλον καθησυχαστικός για τον διπλό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου. «Είναι επιφανειακός και ο δεύτερος σεισμός μετά το 4,7, που έχουν την ίδια εστία νότια της Σάμου. Είναι μία περιοχή γνωστή για τα ρήγματά της», δήλωσε μιλώντας στο newsit.gr.

Και ο κ. Παπαδόπουλος, πάντως, επισημαίνει ότι «δεν έχει καμία σχέση με την εστία του μεγάλου σεισμού μεγέθους 7 Ρίχτερ που είχαμε στις 30/10/2020, γιατί εκεί η εστία ήταν 10 με 15 χλμ. βόρεια του νησιού της Σάμου. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που έχουμε».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This