Φοιτητικοί σύλλογοι: Απαράδεκτο να μην παρέχονται για τη στέγασή μας τα δεκάδες αναξιοποίητα ακίνητα των δήμων

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι για το φλέγον ζήτημα της φοιτητικής στέγης, με τους φοιτητές να υποστηρίζουν πως είναι απαράδεκτο τα δεκάδες ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ ή των δήμων να μην αξιοποιούνται για τις ανάγκες τους, αλλά να νοικιάζονται για επιχειρηματική χρήση ή, απλώς, να παραμένουν αδιάθετα.

Ειδικά δε φέτος που τα ενοίκια έχουν αυξηθεί δραματικά, οι φοιτητές ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασής τους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν 14 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους διεκδικούν:

  • 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Να καταβληθεί άμεσα το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, να αυξηθεί στα 2.000 ευρώ με διεύρυνση των δικαιούχων.
  • Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων.
  • Να ανοίξουν τώρα οι αιτήσεις για τα κενά δωμάτια στις εστίες, ώστε να ξεκινήσουν οι εισδοχές πριν την έναρξη του εξαμήνου!
  • Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων, υποδομών στην ιδιοκτησία των ΑΕΙ, των Δήμων, του ΕΦΚΑ, αλλά και ενοικίαση ξενοδοχείων, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών, μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
  • Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, ίντερνετ για όλους τους φοιτητές.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
  • Να καλυφθούν με ευθύνη του κράτους τα έξοδα για τη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.
  • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, για να εισαχθούν στις εστίες οι πυρόπληκτοι φοιτητές, χωρίς άλλα κριτήρια και κόφτες.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση των εστιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων, αλλά και αχρησιμοποίητων κτηρίων του Δημοσίου, των δήμων και περιφερειών για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This