Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας από τους εννέα κωπηλάτες

Χτύπησε σε βράχια παραλίας και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του - Οι υπόλοιποι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους

Must Read

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο ένας από τους εννέα Ρουμάνους κωπηλάτες, που περισυνελέγησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού από διάφορες παραλίες στα νότια του νησιού.

Εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο άτυχος Ρουμάνος χτύπησε στα βράχια παραλίας με τη σανίδα του και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του προήλθε από πνιγμό.

Οι υπόλοιποι οκτώ διασωθέντες – επίσης Ρουμάνοι ηλικίας από 30 έως 35 ετών- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Δείτε επίσης: Κεφαλονιά: Βρέθηκαν στις παραλίες του νησιού οι 9 αγνοούμενοι κωπηλάτες

«Εντόπισα τους πέντε σε μια παραλία»

Ένας εκ των ιδιοκτητών των αλιευτικών σκαφών που έσπευσαν για να εντοπίσουν τους εννέα κωπηλάτες ο κ. Μιχάλης περιγράφει τις στιγμές αγωνίας από την ώρα που το Λιμενικό τον ειδοποίησε μέχρι να τους βρει.

«Με πήρε τηλέφωνο το λιμενικό και μου είπε ότι έχει γίνει αυτό το συμβάν και μου είπαν να ψάξω για πέντε άτομα. Μετά με πήρε ο θάλαμος επιχειρήσεων και μου έδωσαν το στίγμα περίπου πού είναι. Πήγα εκεί κοντά και βρήκα τους 5 σε μία παραλία που δεν έχει πρόσβαση από δρόμο. Είχαν βγει εκεί έξω. Τελικά όμως δεν τους παρέλαβα, δεν μπορούσα εγώ με το σκάφος μου να πλησιάσω στην παραλία γιατί είχε πάρα πολύ κύμα και αέρα 7 μποφόρ», είπε μιλώντας στο newsit.

«Λίγο αργότερα έφτασε και το πλωτό του λιμενικού και μετά και ένα φουσκωτό που εκείνο μπορούσε να πάει κοντά, εγώ δεν μπορούσα. Οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν ήδη εντοπιστεί αλλού, είχαν βγει στην παραλία Λουρδάς και ο ένας μάλλον δεν ήταν καλά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι άφησαν τους Ρουμάνους να φύγουν με τις σανίδες παρόλο που είχε πολύ αέρα στην περιοχή. «Είναι πολύ επικίνδυνο είχε πολύ αέρα, με 5 μποφόρ τους αφήνουν να φεύγουν με τις σανίδες, είναι πάρα πολύς αέρας. Είμαι ταραγμένος, είμαι 37 χρόνια στην θάλασσα, το πρωί μπορεί να είναι 4 μποφόρ ο άνεμος και τώρα να είναι 7. Έχω ολόκληρο καϊκι 15 μέτρα και “ταλαιπωριέται” με τέτοιον αέρα», κατέληξε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι εννέα Ρουμάνοι, άνδρες και γυναίκες, ξεκίνησαν να κάνουν sup από την παραλία Πεσάδα. Στην περιοχή έπνεαν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ με αποτέλεσμα τα ρεύματα να παρασύρουν κάποιους από αυτούς μακριά.

Ένας εκ των κωπηλατών κάλεσε τις Αρχές για βοήθεια καθώς είχαν χαθεί κάνοντας κωπηλασία με σανίδες sup.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού, ενώ στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, συμμετείχαν εκτός από σκάφη και άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ιδιώτες αλλά και παραπλέοντα σκάφη.

Οι περισσότεροι περισυνελέγησαν από το Τραπεζάκι μέχρι και το Λουρδά, 7 με 8 μίλια μακριά από την Πεσάδα.

Φωτό: ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ/kefaloniapress

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This