Κύθηρα: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αγία Πελαγία – Μπλακ άουτ στην περιοχή

Αρχές και κάτοικοι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσης...

Must Read

Ζόρικα τα πράγματα στα Κύθηρα, καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάει από το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το kythera.news, στην ευρύτερη περιοχή έχει προκληθεί μπλακ άουτ, ενώ το πύρινο μέτωπο, που προς ώρας εντοπίζεται σε χαράδρα λόφου που παρεμβάλλεται μεταξύ του χωριού και της φωτιάς, κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας.

πηγή φωτο: kythera.news
πηγή φωτο: kythera.news

Στο εν λόγω σημείο αναπτύσσονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό, ενώ υπάρχει ετοιμότητα στην περίπτωση που χρειαστεί να ζητηθεί εκκένωση. Αυτή την ώρα επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 15 υδροφόρα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 12 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Στην κατάσβεση συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

πηγή φωτο: kythera.news

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι εντάσεως που φτάνει τα 8 μποφόρ, με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, να δηλώνει πως η φωτιά έχει ξεσπάσει στη θέση Αγία Αναστασία κοινότητος Ποτάμου, σημειώνοντας πως «στην περιοχή βρίσκονται 50 εθελοντές και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ενώ συνδράμει και ο Δήμος».

https://youtu.be/X84NdXgQnOQ

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This