Συμμορίες δολοφόνων οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας! Έρευνα – κόλαφος στις ΗΠΑ

Το εμβληματικό The National Interest αποκαλύπτει την εγκληματική δράση της Τουρκίας που χρησιμοποιεί εγκληματίες ισλαμιστές ως μισθοφόρους, από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Λιβύη!

Must Read

Διαφθορά, σήψη και θηριωδία. Με αυτά τα λόγια περιγράφει την δράση της Τουρκίας κατά την προσέλκυση και χρήση ισλαμιστών τρομοκρατών ως μισθοφόρων, κατά οργανωμένων κρατών, αλλά και την πρόκληση χάους. Όπως έγινε στην Λιβύη και την Αρμενία.

Τον Απρίλιο του 2019, ο στρατηγός Khalifa Haftar, ηγεμόνας της ανατολικής Λιβύης και επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Τρίπολη. Οι δυνάμεις του Χάφταρ θεωρήθηκαν  μια σημαντική απειλή και, ως απάντηση, η GNA ζήτησε τουρκική στρατιωτική υποστήριξη. Όμως, αντί να στείλουν τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη, οι Τούρκοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών άρχισαν να στρατολογούν τρομοκράτες από τις τάξεις των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Αχμέτ πολέμησε προηγουμένως στη Συρία με την αντάρτικη πολιτοφυλακή αλ Χαμζάτ και στις αρχές του 2020 ήταν σε πτήση προς την πολιορκημένη πρωτεύουσα της Λιβύης. Η αλ-Χαμζάτ του Αχμέτ ήταν μία από τις οκτώ ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία που συμφώνησαν να στείλουν μισθοφόρους στη Λιβύη. Στη Συρία, υπενθύμισε, οι μαχητές σπάνια αναγκάζονταν σε μάχη. Στο πλαίσιο της Συρίας, εάν οι συνθήκες σε μια αψιμαχία γίνονταν δυσμενείς, πολλοί απλώς θα υποχωρούσαν και θα πολεμούσαν αργότερα. Κατά την άφιξή του στη Λιβύη, ωστόσο, ο Αχμέτ ανακάλυψε ότι αυτό δεν ίσχυε πλέον. Βλέποντας την πρώτη γραμμή στη νότια Τρίπολη, ζήτησε να πάει σπίτι του. Αλλά ο διοικητής του απάντησε: «Το να έρθετε στη Λιβύη ήταν επιλογή σας, το να επιστρέψετε δεν είναι».

Μαζί με τους συναδέλφους του, ο Σύριος μισθοφόρος μετακόμισε απρόθυμα σε μια άδεια βίλα κοντά στην πρώτη γραμμή. Η πρώτη εκταμίευση του μισθού του θα γινόταν σε τρεις μήνες, με την επιστροφή του στη Συρία. Η απόγνωση ξεκίνησε. Δεν άργησε, ωστόσο, ο Αχμέτ να καταλάβει πώς λειτουργούσαν τα πράγματα. «Ένας καταστηματάρχης μας μύησε στη μαύρη αγορά», είπε, «όπου μπορούσαμε να πουλήσουμε τις σφαίρες και τα όπλα μας για να πληρώσουμε τα παντοπωλεία». Δύο μήνες αργότερα, ο Αχμέντ πήγε σπίτι με σπασμένη λεκάνη και έλαβε το ένα τέταρτο των 10.000 δολαρίων που οφείλονταν. «Όταν παραπονέθηκα, μου είπαν ότι αυτό έχουμε για εσάς. Εάν δεν σας αρέσει, κάντε μια καταγγελία».

Η εμπειρία του Ahmed δεν ήταν μοναδική. Αντίθετα, η σκληρή αναζήτηση κέρδους έχει καθορίσει το μισθοφόρο πρόγραμμα της Τουρκίας. Η διαφθορά είναι ενδημική στη διαδικασία και τα υψηλά επίπεδα δωροδοκίας -που αγγίζουν τη στρατολόγηση, τη βάση και την επιστροφή- ενδυναμώνουν τους ένοπλους ισλαμιστές και τις τρομοκρατικές οργανώσεις στα βορειοδυτικά της Συρίας, αποδεικτικά στοιχεία για το πώς οι ξένες επεμβάσεις μπορούν να στηρίξουν τις πολεμικές οικονομίες.

Ο Σεΐφ Αμπού Μπακρ είναι ο ηγέτης της αλ Χαμζάτ, η οποία σχηματίστηκε το 2013 ως τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ο Αμπού Μπακρ είναι γνωστός για την επιμονή και την σκληρότητά του και η αλ-Χαμζάτ του έχει λάβει εκπαίδευση και εξοπλισμό απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η υποστήριξη δόθηκε πρώτα για την αντιμετώπιση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και μετά για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (ISIS). Το 2016, η Τουρκία χρησιμοποίησε την αλ Χαμζάτ στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων υπό την ηγεσία των Κούρδων. Χρόνια στενής συνεργασίας με την Άγκυρα απέδωσε όταν η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT) επέλεξε την πολιτοφυλακή του Αμπού Μπακρ για να στρατολογήσει μισθοφόρους για τη Λιβύη. Τώρα, με τη Συρία να μετατρέπεται γρήγορα σε παγιωμένη σύγκρουση, το πρόγραμμα μισθοφόρων της Τουρκίας βοήθησε τον Αμπού Μπακρ και άλλους διοικητές να διατηρήσουν τις ροές εσόδων και τη δύναμη που έχουν συνηθίσει από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο.

Τον Νοέμβριο του 2019, η GNA και η Τουρκία υπέγραψαν ένα γενναιόδωρο μνημόνιο κατανόησης για τα θαλάσσια σύνορα, το οποίο προκάλεσε άμεσες διαμαρτυρίες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Μέσα σε λίγους μήνες, η Άγκυρα αύξησε την υποστήριξή της στο GNA. ο τουρκικός στρατός ουσιαστικά ανέλαβε τον έλεγχο των επιχειρήσεων, τη ναυτιλία σε συστήματα αεράμυνας, drones και χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους.

Πίσω στη Συρία, οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν έβαλαν περιορισμούς στον αριθμό των νεοσύλλεκτων για το μέτωπο της Λιβύης – μια εισροή Σύριων θα παρείχε περισσότερο χρόνο για την εκπαίδευση Λίβυων μαχητών και θα απελευθέρωνε το προσωπικό της GNA για επιθετικές επιχειρήσεις – και οι Σύροι διοικητές το επωφελήθηκαν γρήγορα. Όσο περισσότερους άντρες έστελναν οι διοικητές στη Λιβύη, τόσο περισσότερο κέρδος για τις τσέπες τους.

Ο Abo Saied, ένας στρατολόγος για μια από τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από την Τουρκία, είπε ότι δεν εξεπλάγη όταν άκουσε τα δεινά του Αχμέτ σχετικά με τον μισθό του. «Οι διοικητές μέχρι σήμερα κατάσχουν μισθούς». Αλλά όταν οι μάχες στη Λιβύη ήταν στο αποκορύφωμά τους, ο Saied είχε τα δικά του προβλήματα. «Έπρεπε να στείλουμε όσους περισσότερους μαχητές μπορούσαμε να στρατολογήσουμε. Οι Τούρκοι ζητούσαν 2.000 άνδρες. το τάγμα μας είναι μόνο 500 άτομα. Έτσι, αρχίσαμε να στέλνουμε παιδιά με μηδενική στρατιωτική εμπειρία».

Τα υπολογιστικά φύλλα στρατολόγησης που παρείχε ο Saied έδειξαν ότι τουλάχιστον τρεις μαχητές που στάλθηκαν στη Λιβύη ήταν κάτω των δεκαοκτώ ετών. Η αποστολή οποιουδήποτε διαθέσιμου έγινε ο κανόνας. Πολιτοφυλακές σάρωσαν φυλακές και έδωσαν στους κρατούμενους Κούρδους την επιλογή να πολεμήσουν ή να μείνουν κλεισμένοι. «Πολλοί Κούρδοι», σημείωσε ο Saied, «δέχτηκαν απρόθυμα την προσφορά».

Τον Μάρτιο του 2020, οι δυνάμεις του GNA, με την τουρκική υποστήριξη, άρχισαν να απωθούν το LNA του Χάφταρ από τα νότια προάστια της Τρίπολης. Οκτώ μήνες αργότερα, τα Ηνωμένα Έθνη μεσολάβησαν για κατάπαυση του πυρός. Μέχρι τότε, ένα άλλο μέτωπο άρχισε να θερμαίνεται για έναν βασικό Τούρκο σύμμαχο. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις σε όλο το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναζωπυρώνοντας τη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και των τοπικών δυνάμεων του Καραμπάχ.

Ο Σάιεντ στρατολογούσε ξανά για τον πόλεμο στον Καύκασο, αλλά έπρεπε να αλλάξει τακτική. Όπως και στη Λιβύη, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ανέθεσαν τη στρατολόγηση σε Σύρους διοικητές. Αλλά εκείνες οι μέρες χωρίς περιορισμούς και ελάχιστη επίβλεψη είχαν τελειώσει. Τώρα, σύμφωνα με τον Saied, οι Τούρκοι «έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή και επέμειναν να στείλουμε έμπειρους μαχητές». Η διαδικασία ελέγχου βελτιώθηκε. Όπως το κατάλαβαν οι στρατολόγοι, οι Τούρκοι θεωρούσαν τους Αζέρους ως «αδέρφια» και η υποστήριξή τους προς το Αζερμπαϊτζάν ήταν ιδεολογική, σε αντίθεση με την υποστήριξή τους στο GNA στη Λιβύη, η οποία ήταν «συμβατική και βασιζόταν σε γεωπολιτικά συμφέροντα».

Οι στρατολόγοι με τους οποίους μιλήσαμε υποστηρίζουν ότι η κύρια επαφή τους ήταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ τα logistics ανατέθηκαν σε «άγνωστες εταιρείες». Είναι πιθανό αυτές οι εταιρείες να συνδέονται με τη SADAT, την τουρκική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία (PMC) που ιδρύθηκε από τον Adnan Tanrıverdi, πρώην ταξίαρχο και στενό έμπιστο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε μια έκθεση του 2020, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η SADAT «διατηρεί την επίβλεψη και την πληρωμή των εκτιμώμενων 5.000 Σύριων μαχητών υπέρ του GNA στη Λιβύη». Ωστόσο, σε σύγκριση με τον τουρκικό στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών, η σημασία του SADAT στη στρατολόγηση μισθοφόρων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Ωστόσο, η εταιρεία πιθανότατα συντονίζεται, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η διαφθορά ήταν ενδημική και στο πρόγραμμα μισθοφόρων της Τουρκίας και στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Χασάν, ένας εικοσιπεντάχρονος από το Χαλέπι, πολέμησε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για πενήντα πέντε ημέρες. «Μου είπαν ότι ο μισθός μου θα ήταν 2.500 δολάρια το μήνα και ότι θα ήμουν συνοριοφύλακας», μας είπε. Παραδόξως, παρά τις απαιτήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για εμπειρία, οι Σύροι που στάλθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν ήταν απλώς τροφή για κανόνια. Ο Χασάν, στον οποίο δόθηκε μόνο ένα AK-47, κατάλαβε αμέσως ότι ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένος. «Η στόχευση υψηλής ακρίβειας ήταν κάτι πολύ τρομακτικό για μένα. Δεν ένιωσα ποτέ με τον ίδιο φόβο στη Συρία». Αφού πυροβολήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή, ο Χασάν επέστρεψε στο σπίτι, όπου έλαβε μόλις 1.500 δολάρια. Και πάλι, μόνο ένα κλάσμα από αυτά που του χρωστούσαν.

Οι Σύροι βρέθηκαν επίσης υποεξοπλισμένοι στη Λιβύη, αλλά για διαφορετικούς λόγους. «Μας έδωσαν παλιά πολυβόλα», θυμάται ένας μαχητής, «όχι λόγω έλλειψης όπλων υψηλότερης ποιότητας, αλλά επειδή αυτά τα όπλα είχαν πουληθεί στη μαύρη αγορά». Όπως και στο Αζερμπαϊτζάν, οι Σύροι που στάλθηκαν στη Λιβύη βρέθηκαν σε έναν πολύ διαφορετικό πόλεμο. Το LNA του Χάφταρ – με την υποστήριξη των ΗΑΕ, της Αιγύπτου και της Ρωσίας – χρησιμοποίησε εξελιγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης για να χαρτογραφήσει στόχους. Πίσω στη Συρία, «ούτε το καθεστώς ούτε οι αντάρτες είχαν την ικανότητα να στοχοποιήσουν με ακρίβεια».

Οι μισθοφόροι που προσλαμβάνονται από τον Saied είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι άνδρες χωρίς εισόδημα και λίγες προοπτικές απασχόλησης. Όσοι ερωτήθηκαν είδαν τα ταξίδια στη Λιβύη ή το Αζερμπαϊτζάν ως μια ευκαιρία να εξοικονομήσουν μετρητά σε διάστημα μερικών μηνών, να δημιουργήσουν ένα μικρό κεφάλαιο και να ξεκινήσουν μια μικρή επιχείρηση στην πατρίδα τους. Σε πολλούς Σύρους που υπέγραψαν να πολεμήσουν στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκαν, σε περίπτωση θανάτου τους, ότι τα μέλη της οικογένειάς τους θα λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι Σύροι διοικητές επωφελήθηκαν και από αυτά τα προγράμματα υπηκοότητας. Σύμφωνα με τους μαχητές, οι διοικητές άρχισαν να προσφέρουν τουρκική υπηκοότητα στον πλειοδότη. Αντί να δώσει στην οικογένεια ενός αποθανόντος μαχητή την υπηκοότητα, όποιος μπορούσε να αντέξει οικονομικά τη δωροδοκία απέκτησε πλαστά έγγραφα. Καθώς η απάτη μεγάλωνε, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έπρεπε να κλείσουν εντελώς το πρόγραμμα.

Δεδομένου του κυνισμού και της επιδίωξης κέρδους που διαπερνούσε το πρόγραμμα, λίγοι μισθοφόροι ενδιαφέρθηκαν για το γιατί πολεμούσαν. Για να τους παρακινήσουν, οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπάθησαν να περιγράψουν τον συριακό εμφύλιο πόλεμο ως μια παγκόσμια σύγκρουση ή ως έκκληση στη θρησκεία ή την εθνικότητα.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή τους στο Αζερμπαϊτζάν, οι αξιωματούχοι έδειξαν στον Χασάν και σε άλλους ένα βίντεο, στο οποίο υποτίθεται ότι ένας Αρμένιος στρατιώτης έκοψε την κοιλιά μιας εγκύου μουσουλμάνας Αζερικής γυναίκας. Οι Σύροι μαχητές ήταν αναστατωμένοι. «Φώναξαν ότι θα χαρούν να αγωνιστούν για δικαιοσύνη». Σε άλλους είπαν, ψευδώς, ότι το Ερεβάν είχε στρατολογήσει Κούρδους από τη Συρία για να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν άλλο Σύρο μαχητή, οι περισσότεροι δεν νοιαζόντουσαν για ιδεολογικά θέματα.

Στη Λιβύη, Τούρκοι αξιωματικοί είπαν στους νεοσύλλεκτους ότι πολεμούσαν το καθεστώς του Άσαντ. Τα ρωσικά PMC, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συλλογικά αναφέρονται ως «Ομάδα Wagner», είχαν στρατολογήσει στην πραγματικότητα Σύρους από εδάφη που ελέγχονται από τη Δαμασκό για να πολεμήσουν για τον LNA. Σε αντίθεση με τους Τούρκους ομολόγους τους, ωστόσο, οι Σύροι που πολεμούν για τον LNA ανέφεραν εκπαίδευση και πληρωμές χωρίς διακοπή.

Ενώ οι Σύροι μαχητές έχουν πλέον εγκαταλείψει το Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζουν να εδρεύουν στη Λιβύη, όπου συχνά κακοποιούνται και υπόκεινται σε εκμετάλλευση. Ο Μοχάμεντ βρίσκεται σε βάση στη Λιβύη εδώ και ένα χρόνο. «Το χασίς», σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι πιο δημοφιλές από την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη επειδή είναι φθηνότερο. «Έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο», λέει. Οι μισθοφόροι σπάνια εγκαταλείπουν τις βάσεις τους. Στην αρχή, κατά τη διάρκεια των μαχών, αυτό ήταν επειδή φοβόντουσαν την απαγωγή. Τώρα, γνωρίζουν ότι η απομόνωσή τους είναι προϊόν μίσους των Λιβύων. Ο Μοχάμεντ λέει ότι οι Λίβυοι τους βλέπουν ως βάνδαλους. Ούτε οι Σύροι μισθοφόροι είναι δημοφιλείς μεταξύ των πολιτοφυλακών της Λιβύης. Για παράδειγμα, στις αρχές Αυγούστου, δύο Σύροι μισθοφόροι που στάθμευαν γύρω από το αεροδρόμιο Mitiga της Τρίπολης σκοτώθηκαν σε δολοφονική επίθεση.

Οι λιβυκές πολιτοφυλακές αντιστέκονται εδώ και καιρό στους μισθοφόρους από τη Συρία. Σύμφωνα με τον Jalel Harchaoui, ειδικό στη Λιβύη, «η επέμβαση της Τουρκίας με Σύρους μισθοφόρους ήταν ένα πικρό χάπι για το GNA». Το GNA χρειαζόταν πυρομαχικά, εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη, αεράμυνα και πολλά άλλα, αλλά δεν υπήρχε έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και ποτέ δεν ζήτησαν στρατό. Ένοπλες ομάδες, όπως η Ειδική Δύναμη Αποτροπής, αρνούνται να επιτρέψουν συριακή παρουσία στο κέντρο της πόλης. Στα μάτια πολλών, η παρουσία Σύριων μισθοφόρων είναι ταπείνωση. αντιπροσωπεύουν την αδυναμία των Λιβύων απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες, ακόμη και όταν αυτές οι ξένες δυνάμεις φαινομενικά παρεμβαίνουν για λογαριασμό τους.

Οι θάνατοι κοντά στο αεροδρόμιο Mitiga έσπασαν για λίγο τη μονοτονία στη βάση, όπου υπάρχουν σημαντικά χρήματα για να βγουν από την «πλήξη». Ο Abo Moiad, για παράδειγμα, είναι διοικητής στην πολιτοφυλακή al-Hamzat και είναι γνωστός ως επικεφαλής λαθρέμπορος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σύμφωνα με μαχητές, ο Μοϊάντ αντάλλασσε συχνά ναρκωτικά με περικοπή των μισθών των υφισταμένων του και πολλοί φτωχοί μαχητές είναι ακόμα και χρεωμένοι.

Απογοητευμένοι με την κατάστασή τους, οι μισθοφόροι εκφράζουν ολοένα και περισσότερο τη δυσαρέσκειά τους στα κανάλια του Telegram. Ένας μαχητής από την ομάδα Sultan Murad σχολίασε πρόσφατα: «Τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν λαμβάνουμε μισθούς, τα παντοπωλεία στη βάση είναι άδεια. Οι διοικητές δεν πληρώνουν μισθούς ούτε στέλνουν τους ανθρώπους στα σπίτια τους». Μερικοί μαχητές συνελήφθησαν για καταγγελίες. Άλλοι ζήτησαν χρήματα από τις οικογένειές τους για να επιβιώσουν.

Ωστόσο, περισσότεροι νέοι άνδρες θέλουν να εγγραφούν, μια απόδειξη για τις απελπισμένες οικονομικές συνθήκες στη βορειοδυτική Συρία και το γεγονός ότι οι πιθανοί νεοσύλλεκτοι πιστεύουν ότι δεν θα διεξαχθούν μάχες στη Λιβύη. Ο Abo Saied, ο υπεύθυνος στρατολόγησης, παρατήρησε: «Δέχομαι ατελείωτες κλήσεις από ανθρώπους που μου ζητούν να τους στείλω στη Λιβύη. Τώρα, θα μου προσφέρουν ακόμη και τον πρώτο και τον δεύτερο μισθό τους».

Οι εντάσεις αυξάνονται τόσο στην Τρίπολη όσο και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι Σύροι μισθοφόροι θα διαδραματίσουν και πάλι εξέχοντα ρόλο στις μελλοντικές συγκρούσεις.

15χρονος μαχητής της φατρίας Hamza του SNA στην Τίπολη της Λιβύης

Οι αντίπαλοι πρωθυπουργοί της Λιβύης, Abdul Hamid Dbeibah και Fathi Bashagha, αγωνίζονται για τον έλεγχο της Τρίπολης, αλλά οι Σύροι στη βάση τους δεν περιμένουν να κινητοποιηθούν. Για την πλειοψηφία, αυτό μπορεί να ισχύει. Όσοι βρίσκονται στα νότια προάστια της Τρίπολης και στη Μισράτα είναι απίθανο να δουν δράση.

Ωστόσο, μισθοφόροι που βρίσκονται στο Janzur, στη δυτική Τρίπολη, ενδέχεται να μπλοκάρουν τις πολιτοφυλακές υπέρ του Μπασάγκα από τα δυτικά. Ο Mahmoud ben Rajab, ένας Λίβυος διοικητής και σύμμαχος του Dbeibah με στενές διασυνδέσεις με την Τουρκία, είναι ένας από τους λίγους που θα μπορούσαν να αναπτύξουν Σύριους. Ο Ρατζάμπ δεν έχει πολλούς οπλισμένους Λίβυους υπό τις διαταγές του και «η υπάρχουσα πολιτική εικόνα του θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει τη χρήση Σύριων», σύμφωνα με τον Χαρτσάουι.

Παρά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στις αρχές Αυγούστου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ολοένα και πιο πολεμική ρητορική από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, οι Σύροι στρατολόγοι δεν γνωρίζουν κανένα νέο πρόγραμμα για την περιοχή.

Οι φήμες, ωστόσο, έχουν αρχίσει να στροβιλίζονται ότι μια «ειρηνευτική» δύναμη θα αναπτυχθεί σύντομα στην Υεμένη για να επιβάλει κατάπαυση του πυρός. Πρώην μαχητές όπως ο Χασάν γνωρίζουν πολύ καλά ότι οτιδήποτε ειπωθεί για την επερχόμενη αποστολή είναι απίθανο να ισχύει.

Σημείωση: Τα ονόματα των μαχητών και των στρατολογητών έχουν αλλάξει για την προστασία της ταυτότητάς τους. Ο Jiger Hussain συνέβαλε πολύτιμες πληροφορίες και βοήθησε στη διευκόλυνση πολλών συνεντεύξεων για αυτό το άρθρο.

Ο John Lechner είναι πρώην οικονομικός αναλυτής, τώρα ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Γράφει για την πολιτική και τις γλώσσες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Τουρκίας και της Αφρικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μιλάει Ρώσικα, Γαλλικά, Τουρκικά, Γεωργιανά, Τσετσενικά και Sango

Twitter: @JohnLechner1.

Ο S. Asher είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο UC Berkeley και ερευνητής ανοιχτού κώδικα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This