Στη Θεσσαλονίκη εξαφανίστηκαν οι ξυλόσομπες!

Ο χρόνος παράδοσης φτάνει και τις 3 εβδομάδες

Must Read

Η ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές στην αναζήτηση νέων λύσεων για να περάσουν τον φετινό χειμώνα, ο οποίος όλοι εκτιμούν ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος!

Κλίμα ανασφάλειας επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη, με τα περισσότερα νοικοκυριά να στρέφονται φέτος στην παραδοσιακή ξυλόσομπα, και όχι στα καλοριφέρ ή τα κλιματιστικά. Το γεγονός αυτό είχε αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων σε πολλές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου ο χρόνος αναμονής για να εκτελεστούν οι παραγγελίες φτάνει και τις τρεις εβδομάδες. Με το πέρασμα των ημερών, μάλιστα, το ενδιαφέρον αυξάνεται και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που πωλούν ξυλόσομπες αλλάζουν τον προγραμματισμό τους.

Μπορεί για κάποιους η ξυλόσομπα να αποτελεί μία μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν στο σπίτι στο χωριό, ωστόσο για τους περισσότερους κατοίκους της βόρειας Ελλάδας τον φετινό χειμώνα θα αποτελέσει την πιο φτηνή λύση απέναντι στην ενεργειακή κρίση. «Θεωρώ πως έχουμε επιστρέψει ξεκάθαρα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση στη ζήτηση παραπέμπει σε χρονιές του 2012- 2013 και επικρατεί ένας χαμός με τις αγορές» περιγράφει ο Κωνσταντίνος Πασταρματζής, ιδιοκτήτης καταστήματος με συσκευές θέρμανσης στην περιοχή του Λαγκαδά.

Όπως εξηγεί ο κ. Πασταρματζής, οι καταναλωτές πλέον δεν διαθέτουν χρήματα και στρέφονται διαρκώς σε φθηνότερες συσκευές. Τα παραπάνω δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς -σύμφωνα με τον ίδιο- πρόκειται για μέσο που αποτελεί σταθερή αξία θέρμανσης για τον χειμώνα και στην παρούσα φάση είναι και το πιο οικονομικό, με τις
τιμές να κυμαίνονται στα 450 ευρώ, ενώ υπάρχουν και φθηνότερες, που ξεκινούν από τα 150 ευρώ.

«Είχαμε χρόνια να ζήσουμε κάτι τέτοιο. Γίνεται πανικός, τα τηλέφωνα χτυπούν συνεχώς και εννέα στις δέκα παραγγελίες είναι για ξυλόσομπα. Ο καθένας ψάχνει τη φθηνότερη περίπτωση για το σπίτι του κι εμείς προσπαθούμε να προλάβουμε. Δεν υπολογίζαμε τέτοια αύξηση!». Όπως αναφέρει από την πλευρά του ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, που εκπροσωπεί εταιρία πώλησης θερμαντικών σωμάτων, λόγω της σοβαρής έλλειψης αποθεμάτων σε ξυλόσομπες μπορούν να εξυπηρετήσουν μόνο μία στις έξι παραγγελίες.

«Κάθε χρόνο προετοιμαζόμαστε ώστε να κρατήσουμε αποθέματα, να κάνουμε προεργασία και να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του φθινοπώρου. Φέτος δεν προλαβαίνουμε τους πελάτες, γιατί ξεκίνησαν τις αναζητήσεις από το πρώτο εξάμηνο και αυξάνονται» είπε και κατέληξε: «Δεν ξέρω πώς θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε, καθώς η ζήτηση εκτοξεύεται επιθετικά. Οι τιμές μας, λόγω των προϊόντων που εμπορευόμαστε οι ίδιοι, αυξήθηκαν περίπου κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 400-500 ευρώ για μία καλή ξυλόσομπα. Αυτό, ωστόσο, δεν σταμάτησε τον κόσμο από τις αγορές του, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη να βρουν φθηνότερα μέσα θέρμανσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This