Η ενεργειακή κρίση «χτυπά» και τα… Χριστούγεννα!

Αυτό το μέτρο θα φέρει «συσκότιση»

Must Read

Με την τακτική του «καρότου» και «μαστίγιου» προσπαθεί η κυβέρνηση να παροτρύνει τους φορείς του Δημοσίου τομέα να κάνουν… οικονομία στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο προανήγγειλε μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που θα έρθουν σε ιδιωτικό τομέα και ελληνικά νοικοκυριά.

Ούτε τα Χριστούγεννα δεν φαίνεται να γλιτώνουν από την ενεργειακή κρίση! Η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει και εκεί την κατανάλωσης της ενέργειας. Στις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα της εξοικονόμησης ενέργειας σε τομείς του Δημοσίου, ένα εκ των ανακοινωθέντων θα αφορά και στον οδοφωτισμό των πόλεων.

«Έχουμε συζητήσει ότι εμφανίζεται πολλές φορές να έχει ξημερώσει και τα φώτα να είναι ανοιχτά ή τα φώτα να ανοίγουν αρκετά πριν τη Δύση. Αυτή είναι μια άνεση που μέχρι χθες μπορεί αν την είχες. Τώρα το “Δεν έχει μεγάλη σημασία”, έχει μεγάλη σημασία», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε και η περιορισμένη λειτουργία του καλλωπιστικού φωτισμού, η οποία μειώνει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, κατά 35 με 50% την κατανάλωση της ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, τα φωτάκια που κοσμούν την πρωτεύουσα κατά την περίοδο των γιορτών θα μειωθούν, με την Αθήνα και τις πόλεις ανά την Ελλάδα να είναι σημαντικά πιο σκοτεινές από ό,τι συνήθως.

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργειακό «τσουνάμι»: Κυρώσεις και μπόνους για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης στο Δημόσιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This