Προσωπικός γιατρός: Ανοίγουν και οι εγγραφές από τα φαρμακεία

Προσοχή στις ποινές

Must Read

Ξεκινάει το απόγευμα και η εγγραφή των πολιτών στον Προσωπικό Ιατρό και από τα φαρμακεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες θα ανοίξουν οι εγγραφές για τον προσωπικό γιατρό και στα φαρμακεία της χώρας. Οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στον προσωπικό τους γιατρό μέσω φαρμακείων, ενώ για την εγγραφή τους δεν θα χρειαστεί το κινητό τους τηλέφωνο. Δημιουργήθηκε μεγάλο ζήτημα καθώς πολλοί άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ώστε να εγγραφούν μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ. Το πρόβλημα θεωρητικά αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς η ΗΔΙΚΑ, για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό, δεν θα απαιτεί κινητό τηλέφωνο.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στην πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα ξεκινήσουν τις εγγραφές τους στα φαρμακεία όλης της χώρας, χωρίς την υποχρέωση του κινητού τηλεφώνου. Όσοι εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023 κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι πολίτες θα πρέπει να προχωρήσουν στην εγγραφή στο σύστημα, προκειμένου να αποφύγουν αργότερα τις ποινές που προβλέπονται με αυξημένη συμμετοχή σε φάρμακα, σε διαγνωστικές εξετάσεις και σε νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This