Επιχείρηση Ζωνιανά: Παραδόθηκαν στην αστυνομία πατέρας και γιοι που αναζητούνταν

Οι πέντε πλέον συνολικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου

Must Read

Νωρίς σήμερα το πρωί, ο 46χρονος πατέρας του 20χρονου – που φέρεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν – καθώς και δύο αδέλφια του, ηλικίας 17 και 22 ετών, εμφανίστηκαν και παραδόθηκαν συνοδεία δικηγόρου στην αστυνομία. Μαζί με τους δυο συλληφθέντες από χθες, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου. Αναζητούνταν μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στα Ζωνιανά.

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης και χασίς.  Ομάδα εξαγριωμένων κατοίκων που βρισκόταν στο χωριό πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών οχημάτων, ενώ οι Ειδικές Δυνάμεις φέρονται να «απάντησαν» με ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να «διαλυθεί» το πλήθος και να προχωρήσουν οι έρευνες.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με βάση το σχέδιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, που είχε και τις αρχικές πληροφορίες, «χτένισαν» τα Ζωνιανά όρη, ανακαλύπτοντας 4 διάσπαρτες φυτείες, στις οποίες καλλιεργούνταν 100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και 3 μέτρων. Οι εν λόγω φυτείες χαρακτηρίζονται ως «ορφανές», καθώς μέχρι χθες δεν είχαν προκύψει στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην ταυτότητα των καλλιεργητών.

Παράλληλα, έλαβαν χώρα και άλλες στοχευμένες έρευνες σε σπίτια, ποιμνιοστάσια και άλλους βοηθητικούς χώρους τουλάχιστον δύο οικογενειών, με τις Αρχές να βγάζουν «λαβράκι»: Συγκεκριμένα, στο σπίτι και σε ποιμνιοστάσιο 20χρονου κατοίκου της περιοχής, ο οποίος και συνελήφθη, βρέθηκαν επιπλέον 50 χασισόδενδρα ύψους έως και 4 μέτρων, που ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης, 15,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης, ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες και πάνω από 220 φυσίγγια. Επίσης, σε χώρους ιδιοκτησίας ενός ακόμα Ζωνιανού, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος επίσης συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 4 μέτρων. Επισημαίνεται ότι, εκτός των άλλων, κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά και το ποσό των 470 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This