Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκα

Παρά τις αντιδράσεις επιστημόνων τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς υποχρεωτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Must Read

Χωρίς υποχρεωτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού ανοίγουν σήμερα τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, φέτος το σχολικό περιβάλλον μπαίνει σε μια νέα κανονικότητα. Έτσι, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ειδικού και βοηθητικού εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπηρετούν με την επίδειξη του εν λόγω εγγράφου. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή, αν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά rapid ή μοριακό τεστ, έως και 48 ώρες πριν από την Τρίτη. Αν ένας μαθητής, εκπαιδευτικός ή μέλος του προσωπικού παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοϊού εκτός του σχολείου, παραμένει στο σπίτι του. Αν βρίσκεται στη σχολική μονάδα, ο υπεύθυνος Covid που έχει οριστεί επικοινωνεί με την οικογένειά του και απομονώνει το άτομο σε ειδικό χώρο. Στη συνέχεια, αν χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα, υποβάλλεται σε τεστ για τον ιό. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, το άτομο ή ο γονέας του ενημερώνει το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για πέντε μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων απέχει από τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Πάντως, η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει σε άνοιγμα των σχολείων ειδικά χωρίς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους επιστήμονες, οι οποίοι χαρακτηρίζουν λανθασμένη τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Σχετικά με τον περιορισμό των μέτρων στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Και το σχολείο πρέπει να μπει σε μια κανονικότητα. Η μάσκα ως μάσκα για να συνυπάρχουμε μια ζωή δεν είναι κανονικότητα, είναι μια έκτακτη διαδικασία. Τα τεστ πλέον δεν χρειάζονται με τη μορφή την οποία γίνονται και τα τεστ συνολικά γίνονται πιο στοχευμένα».

Οι αλλαγές

Τη φετινή σχολική χρονιά θα ισχύσουν ορισμένες αλλαγές, όπως η πιλοτική εφαρμογή της επέκτασης του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου από τις 4 το απόγευμα που ήταν στις 17:30 στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα. Η επιλογή των σχολικών μονάδων στο οποίο θα ισχύσει αυτό το μέτρο έγινε με βάση το μαθητικό δυναμικό, τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και τον αριθμό των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. Παράλληλα, το υπουργείο εισάγει από φέτος και τις καινοτομίες του. Συγκεκριμένα, εισάγονται οι θεσμοί των εκπαιδευτικών ομίλων, των παιδαγωγικών συμβούλων, των ενδοσχολικών συντονιστών και τα ενισχυμένα ψηφιακά εργαλεία (διαδραστικοί πίνακες, ρομποτική).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This