Αδιανόητη παρακμή: Η κυβέρνηση αφήνει τους εκπαιδευτικούς να κοιμούνται στα… αυτοκίνητα!

Ο Άγγελος Συρίγος αποποιείται τις ευθύνες και τα «ρίχνει» στους δήμους

Must Read

Σε απόγνωση δάσκαλοι και καθηγητές που διορίστηκαν σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, καθώς το κράτος για άλλη μία φορά είναι αμέτοχο και αφήνει τους εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στον δρόμο, αφού δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα σπίτι για να μείνουν!

Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες είναι αμέτρητες στη Σαντορίνη, όπου οι άνθρωποι που βοηθούν τα παιδιά μας και στηρίζουν τη σχολική κοινότητα αναγκάζονται να κοιμούνται ακόμα και σε σχολεία ή και αυτοκίνητα επειδή δεν βρίσκουν σπίτι για να νοικιάσουν! Εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν εκεί είναι σε απελπισία.Το θέμα ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να βρίσκει λύση. Το πρόβλημα της στέγασης είναι έντονο σε πολλά νησιά και κατά τα άλλα θεωρούνται κοσμοπολίτικα. Τα περισσότερα σπίτια είναι ήδη «κλεισμένα» και στα υπόλοιπα οι τιμές είναι «φωτιά».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να κοιμούνται μέσα στο σχολείο και άλλοι μέσα στο αυτοκίνητό τους. Όπως είπε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και Νήσων, η Σαντορίνη φέτος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στη στέγαση. Η τουριστική περίοδος είναι σε άνθιση και έχει επιμηκυνθεί πολύ, ενώ τα περισσότερα σπίτια έχουν γίνει airbnb, επομένως οι δάσκαλοι που διορίστηκαν δεν μπορούν να βρουν σπίτι. Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι τιμές, καθώς στη Σαντορίνη δεν μπορεί να βρει κάποιος σπίτι να νοικιάσει κάτω από 400 ευρώ, ενώ οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι στα 850 ευρώ. Επίσης, το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό στα νησιά. Ένας δάσκαλος για κάποιες ημέρες έμεινε μέσα στο σχολείο, καθώς δε μπορούσε να βρει σπίτι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που μένουν και στο camping του νησιού. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος εκπαιδευτικών, κάποιοι αναγκάστηκαν να κοιμούνται ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Ένας άλλος δάσκαλος, επίσης στη Σαντορίνη, φιλοξενεί δύο συναδέλφους του που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Όπως είπε, δεν είναι ο μόνος και δεν είναι η πρώτη φορά. «Στη Σαντορίνη βρίσκομαι από πέρσι. Πέρασα κι εγώ τα ίδια μέχρι να βρω σπίτι. Ο δήμος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει κάποια λύση». Αυτό ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι η προκλητικότητα και το θράσος των υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στο θέμα, και ούτε λίγο ούτε πολύ, με ψυχρότητα και απάθεια είπε ότι, «οι περισσότεροι από αυτούς τους δήμους είναι πλούσιοι λόγω τουρισμού και θα πρέπει να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς να περιμένουν το «κράτος – πατερούλη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This