Φιάσκο με την επιδότηση συσκευών!

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης - Τι θα γίνει από 'δω και πέρα

Must Read

Την παράταση του μάλλον αποτυχημένου προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» έως την 1η Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η απόφαση ελήφθη, αφενός, γιατί σημαντικός αριθμός των vouchers δεν έχει ακόμα εξαργυρωθεί και, αφετέρου, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι επιπλέον 200.000 δικαιούχοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της ΔΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση στοιχεία έρευνας της εταιρίας μετρήσεων αγοράς GFK, το διάστημα Ιανουάριος – Ιούλιος η αγορά κινήθηκε σημαντικά πτωτικά, με μείωση -11,1% σε πωλήσεις τεμαχίων και με -5,1% σε τζίρο. Οι πωλήσεις κλιματιστικών στο εφτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2022 ήταν μειωμένες κατά 10,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σε επίπεδο τζίρου, η κατηγορία των κλιματιστικών σημείωσε επίσης πτώση, με -1,2% στο επτάμηνο του 2022 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό επτάμηνο, στα 102.970.000 ευρώ, έναντι 104.220.000 ευρώ πέρυσι. Στην κατηγορία που περιλαμβάνει ψυγεία και καταψύκτες, ναι μεν ο τζίρος αυξήθηκε στα 278.060.000 ευρώ, από 107.730.000 ευρώ (+1,9%), ωστόσο οι πωλήσεις τεμαχίων ήταν μειωμένες στα 727.450, από 760.009 πέρυσι (-4,3%).

Σε ό,τι αφορά το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», συνολικά υποβλήθηκαν 879.026 αιτήσεις, από τις οποίες μόνο οι 151.450 κατατάχθηκαν στις «οριστικά επιλέξιμες». Οι ωφελούμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των επιταγών που τους αναλογούν, αρκεί να έχουν λάβει στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού ενημέρωση για την έγκριση της αίτησής τους και τη δυνατότητα έκδοσης των επιταγών τους. Αφού λάβουν το ενημερωτικό SMS, μπορούν να συνδέονται στην ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών TAXISnet, να επιλέγουν το μενού «Οι επιταγές μου» και να κάνουν έκδοση επιταγών.

Δεν προβλέπονται νέες αιτήσεις

Οσον αφορά τους επιπλέον 200.000 πολίτες, θα επιλεγούν από τη δεξαμενή των επιλαχόντων, βάσει μορίων που έλαβε ο κάθε αιτών. Κάτι που σημαίνει ότι δεν προβλέπεται νέα φάση υποβολής αιτήσεων. Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν μέσω SMS, αλλά θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω από την ειδική πλατφόρμα για το «Αλλάζω Συσκευή», που βρίσκεται στο vouchers.gov.gr.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει διευκρινίσει ακόμα πότε θα ανακοινωθούν οι νέοι δικαιούχοι και, επομένως, πότε θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα νέα SMS.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This