Ο Σάκης από τη Ναζαρέτ

Κάποιοι αμαρτωλοί ήδη τον αποκαλούν «Μεσσία»

Must Read

Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε ο δικηγόρος των Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου.

Το οφφίκιο του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απονέμεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε πολίτες που προσφέρουν στο κοινό καλό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε πολλές απορίες και ειρωνικά σχόλια. Τι ακριβώς έχει προσφέρει ο Σάκης Κεχαγιόγλου, που εξειδικεύεται στην υπεράσπιση εμπλεκομένων σε εμπόριο ναρκωτικών, στο «κοινό καλό»;

Πως μπορεί να χειροτονείται και μάλιστα από τον οικουμενικό πατριάρχη, ένας άνθρωπος που παραδοσιακά παίρνει το μέρος των «αμαρτωλών»; Μιλάμε μάλιστα για βαριές αμαρτίες, καθώς ο Σάκης δεν αναλαμβάνει τίποτα «ψύλλους», αλλά από κιλό και πάνω.

Ίσως ο οικουμενικός πατριάρχης να εμπνεύστηκε από του Αγίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα, όπου και τεκμηριώνεται ότι «Ο Χριστός Σώζει Αμαρτωλούς». Το ίδιο κάνει και ο Σάκης.

Αλλά και μία αναδρομή στις διδαχές του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου, ίσως να δικαιολογεί την επιλογή του Πατριάρχη:

«Είσαι αμαρτωλός; Μην απελπισθείς. Δεν θα παύσω ποτέ να σου δίνω σαν φάρμακο την συμβουλή αυτή, διότι γνωρίζω πόσο σπουδαίο όπλο κατά του διαβόλου είναι το να μην απελπιζόμαστε ποτέ. Αν έχεις αμαρτήματα, μη χάσης την ελπίδα σου. Και αν αμαρτάνεις κάθε μέρα, να μετανοείς κάθε μέρα».

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο Σάκης ανέλαβε να υπερασπίσει το ίδιο πρόσωπο, για τις ίδιες αμαρτίες, αρκετές φορές.

Με τέτοιες περγαμηνές είναι βέβαιον πως εάν ο Σάκης Κεχαγιόγλου δεν έκοβε δελτίο παροχής υπηρεσιών για τις σωτήριες των αμαρτωλών, υπήρχε περίπτωση να ανακηρύχθηκε Άγιος. Για να μην πούμε «Μεσσίας», όπως τον αποκαλούν κάποιοι «αμαρτωλοί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This