«Stop» στην αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας

Must Read

Μπορεί να είμαστε… πρωταθλητές σε τροχαία δυστυχήματα σε όλη την Ευρώπη, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει τέλος στο μέτρο της αφαίρεσης των πινακίδων κυκλοφορίας από τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε τροχονομικές παραβάσεις.

Αυτό προβλέπεται στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια για την περίοδο 2021-2030, που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οπως προανήγγειλε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταργείται το μέτρο της αφαίρεσης των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς οι ποινές θα επιβάλλονται στους οδηγούς, και όχι στα οχήματα.

«Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό, τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών, γι’ αυτό οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Ως προς τη σκοπιμότητα της αλλαγής του συστήματος επιβολής ποινών από τον ΚΟΚ, ο υπουργός εξήγησε πως «οι ποινές θα αφορούν κυρίως τον οδηγό και όχι το όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο».

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για παραβάσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα, όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This