Ταχυμεταφορές πλην… αφερέγγυες!

Ελάχιστες εταιρίες δίνουν τις νόμιμες αποζημιώσεις εάν χαθεί ή καταστραφεί η αλληλογραφία

Must Read

Μόλις 3 στις 10 εταιρίες ταχυμεταφορών εφαρμόζουν απόλυτα τον νόμο και αποζημιώνουν ορθά τους καταναλωτές με το ποσό των 50 έως 70 ευρώ στην περίπτωση απώλειας ή ολικής καταστροφής αλληλογραφίας.

Το υπόλοιπο 70% των εταιριών αποζημιώνει με ποσά που δεν συμφωνούν με όσα ορίζει η
νομοθεσία ή δεν αναφέρουν καθόλου τις αποζημιώσεις αυτές. Αντίστοιχα, μόλις το 23,3% των εταιριών αποζημιώνει με το ποσό που ορίζεται από τη νομοθεσία και κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ σε περίπτωση απώλειας ή ολικής καταστροφής δέματος. Το υπόλοιπο 76,7% παρέχει λανθασμένες πληροφορίες ή δεν παρέχει καμία πληροφορία προς τους καταναλωτές Το συμπέρασμα αυτό και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα προκύπτουν από τη δειγματοληπτική έρευνα που διενήργησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στις ιστοσελίδες των εταιριών ταχυμεταφορών, χρησιμοποιώντας τυχαίο δείγμα 60 εταιριών. Σκοπός, να διαπιστωθεί εάν πληρούν εν πολλοίς τις βασικές προϋποθέσεις του νόμου, με δεδομένο ότι για τα έτη 2020 και 2021 παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση του όγκου των καταγγελιών που έλαβε η ΕΕΚΕ, αύξηση που αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό 95,9% του συνόλου των καταγγελιών στον τομέα των Προϊόντων και Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την έρευνα, για την πιθανότητα μερικής καταστροφής ή φθοράς αλληλογραφίας, μόλις το 5% αποζημιώνει τους καταναλωτές με βάση το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρίες ταχυμεταφορών, δηλαδή έως το ποσό των 70 ευρώ. Στο ενδεχόμενο μερικής καταστροφής ή φθοράς δέματος, με τον νόμο συμβαδίζει μόλις το 3,3%, το οποίο καταγράφει πως η αποζημίωση ορίζεται έως το ποσό των 400 ευρώ. Εντυπωσιακό το ποσοστό 96,7% που παρέχει εσφαλμένες πληροφορίες ή δεν παρέχει καμία. Αναφορικά με την εκπρόθεσμη παραλαβή, όσα ορίζει ο νόμος αναφέρουν μόλις 2 στις 10 εταιρίες ταχυμεταφορών. Καμία αναφορά δεν εντοπίζεται στην πλειονότητα αυτών (51,7%), ενώ το 15% δηλώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη. Πέρα απ’ αυτό, μόλις το 43,3% των ταχυμεταφορών φυλάσσει τα ανεπίδοτα δέματα έως 6 μήνες, δηλαδή για χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος, ενώ έως 2 μήνες τα φυλάσσει το 5%. Καμία αναφορά στη φύλαξη των ανεπίδοτων δεν κάνει το 51,7%. Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και ότι μία στις δύο εταιρίες ταχυμεταφορών δεν έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της τον χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This