Τραγωδία με νεκρούς μετανάστες σε Λέσβο και Κύθηρα: «Είδαμε ανθρώπους να πνίγονται στα βράχια»

Σοκαριστικές οι μαρτυρίες των κατοίκων - 16 νεκρές γυναίκες στη Λέσβο, άγνωστος ο αριθμός των νεκρών στα Κύθηρα

Must Read

Δραματικές στιγμές για δεκάδες ανθρώπους, γυναίκες και άνδρες, που έζησαν την απόλυτη φρίκη μέσα στη θάλασσα σε Λέσβο και Κύθηρα.

Ήδη, δεκαέξι γυναίκες είναι νεκρές στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες – μετανάστες. Κάτοικος των Κυθήρων δήλωσε ότι, έβλεπαν τους ανθρώπους να πνίγονται, ενώ προσπαθούσαν να κρατηθούν στα βράχια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και οι 16 νεκρές γυναίκες στη Λέσβο είναι αφρικανικής καταγωγής. Έχουν επίσης διασωθεί εννέα γυναίκες, από τις 40 που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά του νησιού.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχουν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστική, του Στρατού και της Αστυνομία. Στην επιχείρηση συνδράμουν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, κάποιες από τις γυναίκες που διασώθηκαν εντοπίστηκαν σε σπηλιά. Είπε μάλιστα ότι οι άνδρες του Λιμενικού βουτούσαν με τα ρούχα στη θάλασσα καθώς φοβόντουσαν ότι υπάρχουν και παιδιά.

15 αγνοούμενοι στο Διακόφτι Κυθήρων

Συναγερμός και στα Κύθηρα, μετά την βύθιση σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες – μετανάστες. Το σκάφος με τους περίπου 95 επιβαίνοντες προσέκρουσε και βυθίστηκε σε μια απόκρημνη θαλάσσια περιοχή, στο Διακόφτι. Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού σημείωσε ότι από αυτούς οι 55 είναι άνδρες, υπάρχουν 17 γυναίκες και 18 ανήλικοι, με καταγωγή από το Ιράν, Ιράκ. Είπε επίσης ότι 11 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ – σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει – οι αγνοούμενοι είναι 15.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο: Τουλάχιστον 15 μετανάστες νεκροί – Όλες γυναίκες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This