Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία που πλήττει το νησί

Στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου παρασύρθηκε όχημα με οικογένεια τουριστών

Must Read

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο, αφού ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, ενώ δύο άτομα ακόμη έχουν δηλωθεί αγνοούμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όταν ένα αυτοκίνητο με οικογένεια τουριστών παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε πως ο 45χρονος οδηγός εντοπίστηκε μέσα στο όχημα και είναι νεκρός ενώ τα άλλα δύο άτομα αγνοούνται.

Με βάση τις αναφορές από τοπικά μέσα, το αυτοκίνητο σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

«Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου. Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, με απόφαση του δήμου Ηρακλείου, κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί – όπως έγινε γνωστό – η αποκομιδή των απορριμμάτων».

«Ποτάμια» οι δρόμοι

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην Αγία Πελαγία, όπου καταστήματα και σπίτια έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στο χωριό, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να γίνονται με δυσκολία. Μάλιστα, έχει αρχίσει ήδη η απομάκρυνση κάποιων οχημάτων ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έχουν μπει και σε καταστήματα και σπίτια (υπόγεια και ισόγεια), προκαλώντας σημαντικές καταστροφές.

Το παραλιακό μέτωπο έχει καλυφθεί από νερό και λάσπες που τρέχουν ορμητικά προς τη θάλασσα. Ενδεικτική της κατάσταση που επικρατεί είναι η φωτογραφία από τα νερά που κάλυψαν την γέφυρα του Παλαιοκάστρου!

Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο ρεύμα προς Ρέθυμνο, πάνω στον ΒΟΑΚ εξαιτίας του νερού που είχε καλύψει το οδόστρωμα, προκαλώντας και ολισθηρότητα! Στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου στην οδό Νεαρχου αναφέρονται σοβαρά προβλήματα με ποσότητες νερού. Η ΕΛ.ΑΣ ενισχύεται από δυνάμεις της ενδοχώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια με πολλά υπόγεια σπίτια και μαγαζιά να έχουν πλημμυρίσει.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα -όπως η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσού όπου από τα πρώτα λεπτά της βροχής άρχισε να πέφτει και να επανέρχεται η τάση για να σβήσουν τελικά τα φώτα στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

Πλημμύρισε ο οικισμός Μαδέ – Οργή κατοίκων

Επίσης, πλημμύρισε και ο οικισμός Μαδέ δίπλα στην Αγία Πελαγία, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την οργή τους.

Η μπόρα, που κράτησε μόλις λίγα λεπτά, ήταν αρκετή ώστε ο οικισμός να μετατραπεί σε… ποτάμι, καθώς όπως φαίνεται δεν ήταν ικανά τα φρεάτια όμβριων να μαζέψουν τον όγκο του νερού που έπεσε.

Οι κάτοικοι εκφράζουν την οργή τους προς τον Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς όπως ισχυρίζονται πριν δύο χρόνια άλλαξαν τις εσχάρες και τα φρεάτια όμως και πάλι βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια και λασπόνερα παντού.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα υπάρχουν και στις Στέρνες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This