Νέο μέτωπο για τον Ερντογάν: Ο Ακιντζί… άναψε φωτιές – Του τρίζουν τα δόντια οι Τουρκοκύπριοι

Must Read

Μέχρι χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μάθει να μην του αντιμιλάνε οι Τουρκοκύπριοι. Να του λένε, μάλλον, σε όλα «ναι». Και βγήκε χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, να πει ανοιχτά ότι θεωρεί καλύτερη τη διπλωματία και τον διάλογο παρά τον πόλεμο στη βόρεια Συρία. Τόλμησε ο Ακιντζί να πει τη γνώμη του ανοιχτά και ποιος είδε τον… Σουλτάνο και δεν τον φοβήθηκε;

Έτσι, το τουρκοκυπριακό ΚΕΕ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας), που αποτελεί τη λεγόμενη “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα της Κύπρου συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, μήπως και «ξηλώσουν» τον Ακιντζί από τη θέση του ή εν πάση περιπτώσει να δουν τι θα κάνουν, για να του βάλουν μυαλό…

Τι ακριβώς είπε ο Ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, μέσω facebook, ανέφερε ότι στην τουρκική επιχείρηση «χύνεται αίμα κι όχι νερό», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και παραλληλισμό με την τουρκική επέμβαση του 1974 στην Κύπρο.

«Μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις «ναι» ή «όχι». Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός» ανέφερε στην μακροσκελή ανακοίνωσή του.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου η Συρία να μπορεί να φροντίσει τα δικά της σύνορα και εδάφη, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει νέα οπτική στις σχέσεις των δύο γειτονικών κρατών.

Έκανε έκκληση για μια «Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους» και είπε τη γνώμη του, που είναι αντίθετη στις ενέργειες του Ερντογάν ανοιχτά: «Το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στο στρατιωτικό κίνημα της Τουρκίας, το οποίο προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική γλώσσα. Οι φίλοι μου μαρτύρησαν στο πλευρό μου σε μάχη στην Λευκωσία. Όπως πολλοί από εμάς, έζησα τι σημαίνει πόλεμος. Παρόλο που τότε το αποκαλούσαμε “Ειρηνευτική Επιχείρηση”, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε “Ειρηνική Άνοιξη” δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».

Πώς αντέδρασαν Ερντογάν και Οκτάι

Με δριμύτητα επιτέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για το επικριτικό για την τουρκική επίθεση σχόλιο που ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Το λέω με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο: έχει τελείως ξεπεράσει τα όρια», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Την κατάλληλη στιγμή θα του δώσουμε την απάντηση που αρμόζει», προειδοποίησε ο Ερντογάν, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη την απειλή του.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, είχε «κατηγορηματικά καταδικάσει» το σχόλιο του Ακιντζί, προσθέτοντας ότι τα οστά των Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο «θα πρέπει να στριφογυρίζουν στους τάφους τους».

«Η δήλωση Ακιντζί έκανε τα κόκαλα των Μουτζαχεντίν και Μεχμέτς να τρίζουν. Στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974, ο αγώνας του Ηρωικού Στρατού μας, ο οποίος διεξήχθη με στόχο την ειρήνη στην περιοχή, και ο αγώνας συνεχίζεται με την επιχείρηση Ειρήνης της Ειρήνης στη Συρία KAI  διεξάγεται με τον ίδιο πνεύμα. Η δήλωση του Ακιντζί με την ιδιότητά του ως Προέδρου σήμερα είναι μια δήλωση που στερείται ιστορικής συνείδησης και γνώσης. Πιστεύω ότι αυτή η ατυχής δήλωση δεν αντικατοπτρίζει τη γνώμη των Τουρκοκυπρίων» έγραψε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί «κατέβηκε» από το Facebook.

Τι δήλωσε ο Ακιντζί για τις επικρίσεις που δέχτηκε

Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε πως οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν και έχουν γίνει άδικες και δυσανάλογες κριτικές σε βάρος του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This