Πλιάτσικο στο μαγαζί του παιδεραστή Ηλία Μίχου στον Κολωνό – Το συγκλονιστικό σημείωμα μιας μάνας

«Όχι φυλακή, όχι ευνουχισμός, δώστε τους σε εμάς τις μάνες για ένα πεντάλεπτο»! – Αιχμές Λύτρα για τη στοχοποίηση της μητέρας της 12χρονης

Must Read

Ο κόσμος που διαμένει στην περιοχή του Κολωνού (και όχι μόνο), όπου βρίσκεται το μαγαζί του Ηλία Μίχου, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται για τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης, έχει ξεσηκωθεί και εκτός από μπογιές και συνθήματα στο εξωτερικό ρολό, έχει κάνει προσπάθεια να το σπάσει κιόλας.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα», ωστόσο, μετά το κάψιμο του βαν του 53χρονου, χθες το βράδυ άγνωστοι μπήκαν από το πατάρι, πηδώντας από διπλανό διαμέρισμα στο μαγαζί του παιδεραστή και έκαναν πλιάτσικο.




«Όχι φυλακή, όχι ευνουχισμός, δώστε τους σε εμάς τις μάνες για ένα πεντάλεπτο»

Εκτός από τα συνθήματα και τα πανό κατά των παιδεραστών που υπάρχουν έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί, στο οποίο μάλιστα έκλεινε και «ραντεβού» με άλλους παιδεραστές ο Μίχος, εντύπωση έχουν προκαλέσει και τα διάφορα σημειώματα που αφήνει ο κόσμος που πάει εκεί για να εκφράσει την αγανάκτησή του.

Ένα από τα σημειώματα μάλιστα, το έχει κολλήσει μια μητέρα έξω από το κατάστημα του 53χρονου και γράφει το εξής σύντομο και συγκλονιστικό:

«Για να ανθίσει ένα λουλούδι καθαρίζεις τα παράσιτα γύρω του. Όχι φυλακή, όχι ευνουχισμός, δώστε τους σε εμάς τις μάνες για ένα πεντάλεπτο. Συγγνώμη παιδιά μου για την κοινωνία που φτιάξαμε. Μία μαμά».




Αιχμές Λύτρα για τη στοχοποίηση της μητέρας της 12χρονης

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που βιάστηκε και εκπορνεύτηκε από τον Ηλία Μίχο, Απόστολος Λύτρας, αντιδρώντας στην απόφαση προφυλάκισης για την 37χρονη που κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, άφησε σαφείς αιχμές για τη συμπεριφορά σε βάρος της.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ.Λύτρας:

«Η Αστυνομία είχε μια δικογραφία 30 ημέρες και δεν υπήρχε σε αυτήν κάτι για την μητέρα. Παίρνει την δικογραφία η Ανακρίτρια και έβγαλε ένταλμα μέσα σε μία ημέρα. Είναι σαν να λέει η ανακρίτρια στους αστυνομικούς ότι δεν είδαν τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους. Άλλο αδίκημα, αν υπάρχει, είναι ότι πήρε χρήματα από κάποιους και άλλο η κατηγορία για μαστροπεία. Δεν ήξερε για τα εμβάσματα. Δεν τα ήξερε γιατί δεν χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό αυτόν, στον οποίο έπαιρνε παλαιότερα ένα επίδομα το οποίο κόπηκε και απλά είχε αφήσει στην άκρη την κάρτα και τα χαρτιά από τον λογαριασμό αυτό. Τα πήρε η 12χρονη και τα έδωσε στον 53χρονο».

Για να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια:

«Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί το αδίκημα της μαστροπείας. Άλλο αυτό και άλλο αν η μητέρα ήταν καλή μάνα για τα παιδιά της ή τους προσέφερε όσα έπρεπε. Προκύπτει η παραμέληση ανηλίκου ως αδίκημα, εντάξει, αλλά πήγαν όλοι αυτοί για να καλύψουν την μητέρα: η γιαγιά, η θεία και ο σύντροφος της που είναι σοβαροί άνθρωποι, το παιδί το ίδιο που είπε ότι και η μητέρα του; Δεν ξέρω αν η μικρή έπαιρνε χρήματα από τον 53χρονο … Μήπως θέλουν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα; Ας αφήσουν την μητέρα και ας πιάσουν τους βιαστές του παιδιού. ‘Πουλάει’ πιο πολύ το θέμα της μητέρας και δεν το λέω για τους δημοσιογράφους».

Σχετική αναφορά έκανε και στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην επισήμανση ότι Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκιση της μητέρας, ο κ. Λύτρας σχολίασε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπεις μια τέτοια διάταξη και στο δικαστήριο να βλέπεις άλλο αποτέλεσμα. Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές. Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να τα προστατεύσουν είπε: «Δεν ξέρω αλλά περνάει πολύ έντονα από το μυαλό μου. Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι. Εγώ ψάχνω να δω γιατί ακόμα-γιατί έχω διαβάσει την δικογραφία- επειδή είναι εύκολο να ξεσκεπαστεί αυτό το κύκλωμα, υπάρχουν τηλέφωνα, διευθύνσεις και λοιπά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν επώνυμοι, εγώ ξέρω ότι υπάρχουν τα στοιχεία τους, τα τηλέφωνά τους, οι διευθύνσεις τους, ηλεκτρονικά ίχνη και αυτή την στιγμή έχω δει 4-5 συλλήψεις».




Δικηγόρος 36χρονου: «Την είδε και έφυγε χωρίς να υπάρξει επαφή»

Ο Λάμπρος Μπρεάνος, δικηγόρος του 36χρονου διοικητικού υπαλλήλου του νοσοκομείου Μεταξά, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού της 12χρονης, υποστήριξε πως υπήρξε μεν συνάντηση, αλλά όχι βιασμός.




«Συναντήθηκε μαζί της, αλλά δεν είχαν σεξουαλική επαφή, δεν υπήρξε βιασμός. Είχε προφίλ στην πλατφόρμα γνωριμιών, με όλα τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του. Μου είπε ότι πήγε στο ραντεβού μαζί της, είδε ότι ήταν ανήλικη και έφυγε χωρίς να κάνει κάτι. Στα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει, του ανέφερε πως ήταν 17 ετών. Ωστόσο, η ανήλικη τον έχει αναγνωρίσει ως έναν από αυτούς που την βίασαν».

Ο δικηγόρος αφού επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως είναι κατακριτέα όλα όσα ακούγονται για την υπόθεση αυτή, πρόσθεσε, άγνωστο γιατί, αναφορικά με τον 36χρονο, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας: «Υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 10 ημέρες».




Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: Πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε στην ΕΡΤ πως η διαδικασία της ταυτοποίησης συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας από τον Κολωνό.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και αν υπήρξε κακοποίηση και άλλων παιδιών από τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά προφανώς πρέπει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα ανήλικα και ενήλικα παιδιά της οικογένειας για να δούμε που θα μας οδηγήσει αυτή η υπόθεση» τόνισε.




Κάθε φορά που προκύπτουν νέα στοιχεία ενημερώνεται ο ανακριτής και «στη συνέχεια μας καθοδηγεί για το πώς πρέπει να πράξουμε. Η έρευνα της αστυνομίας δεν σταματά. Βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στον ανακριτή. Έχει τελειώσει η προανάκριση από την πλευρά της αστυνομίας. Σε συνεργασία με τον ανακριτή εκδίδονται κάποια εντάλματα σύλληψης. Η αστυνομία τα εκτελεί. Οδηγούνται αυτοί οι άνθρωποι στη δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει στο τέλος για όλους τους δράστες. Φυσικά, καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχουμε και κάποιους ανθρώπους οι οποίοι προσέρχονται αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και δηλώνουν ότι έχουν συνομιλήσει με το συγκεκριμένο παιδί μέσω της γνωστής αυτής διαδικτυακής εφαρμογής».

Όπως εξήγησε, «ενημερώνεται και πάλι ο ανακριτής εφόσον χειρίζεται εκείνη τη στιγμή την υπόθεση και ανάλογα πράττουμε για τον καθένα ξεχωριστά. Προς το παρόν, για κάποιον από αυτούς δεν έχει προκύψει κάτι. Δεν έχει προκύψει κάποιο ένταλμα σύλληψης για κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν αυτοβούλως».







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This