Κορωνοϊός: Πάνω από 100 θάνατοι για 2η συνεχή εβδομάδα – 55.242 τα κρούσματα

Συνολικά 33.426 θάνατοι από το ξέσπασμα της πανδημίας - Στους 74 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Must Read

Όσο κι αν προσπαθούμε να τον «ξεχάσουμε», ο κορωνοϊός εξακολουθεί να φωνάζει «παρών», με τον ΕΟΔΥ να μάς το θυμίζει με την εβδομαδιαία ενημέρωσή του, όπου για την εβδομάδα 10 με 16 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 55.242 κρούσματα της νόσου και ακόμη 107 θάνατοι.

Όσον αφορά στα κρούσματα, αυτά αφορούν σε 5.295 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού (αύξηση 8% εβδομαδιαία μεταβολή), εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 21% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.081.981 εκ των οποίων 52% γυναίκες.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν, όπως είπαμε, 107 θάνατοι ασθενών Covid-19 (10 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -5% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 13 (12%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης Covid-19, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.426 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το σύνολο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.351 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 193, 23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 968 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 138, 10% εβδομαδιαία μεταβολή). Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 74 (58.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 95.9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύνολο των κρουσμάτων, επίπτωση ανά 100.000 πληθυσμού καθώς και εβδομαδιαία μεταβολή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα την εβδομάδα αναφοράς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This