ΚΝΕ για πτώση 19χρονου στο ΑΠΘ: Πότε θα ξημερώσει μια «κανονική μέρα» στο ελληνικό Πανεπιστήμιο;

«Τη λύση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι φοιτητές, που διαδηλώνουν στις 24 Οκτωβρίου (...) και αγωνίζονται για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, πρόσληψη καθηγητών, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους...»

Must Read

Η -ευτυχώς όχι μοιραία- πτώση ενός 19ρονου φοιτητή από το παράθυρο του 3ου ορόφου της Νομικής του ΑΠΘ, ήταν το σημαντικότερο, όχι όμως το μοναδικό δυσάρεστο συμβάν σήμερα στα ελληνικά Πανεπιστήμια, με την ΚΝΕ να αναφέρει και μερικά ακόμη, ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί καθημερινά στα ΑΕΙ όλης της χώρας.

Μάλιστα, όπως προκύπτει μέσες άκρες από ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, μπορεί μέσα σε μια ημέρα να υπάρχουν τόσα γεγονότα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και η μόνη «είδηση» που συντηρείται να είναι η… Πανεπιστημιακή Αστυνομία;

Και για να μην τα πολυλογούμε, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, έχει ως εξής:

«Ημέρα: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Νομική ΑΠΘ: φοιτητής σε υπερπλήρες αμφιθέατρο έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου (!!!) στριμωγμένος γιατί δεν είχε πού να κάτσει! Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Φοιτητική Εστία Αθηνών: οι οικότροφοι ενημερώνονται ότι όλο το χειμώνα δεν θα έχουν ζεστό νερό, λόγω “περικοπών στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης”!

Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: φοιτήτρια τραυματίζει το πόδι της μέσα σε λεωφορείο όπου δεκάδες φοιτητές ήταν στριμωγμένοι σαν σαρδέλες!

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: 7η μέρα από την έναρξη του εξαμήνου με δεκάδες μαθήματα και εργαστήρια να μην πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού!

Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο της “αριστείας” που διαφημίζει η κα Κεραμέως! Χωρίς επαρκείς υποδομές, χωρίς αρκετούς καθηγητές, χωρίς ζεστό νερό!

Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο των “νέων οριζόντων” με φοιτητή να πέφτει από το παράθυρο όχι για να ατενίσει τον …ορίζοντα, αλλά γιατί δε χωρούσε στο αμφιθέατρο!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και που παγιώνει την υποχρηματοδότηση, αντιμετωπίζοντας ως “περιττό κόστος” τις ανάγκες των φοιτητών!

Για αυτή την εγκληματική αδιαφορία και ευθύνη του κράτους ποια “πανεπιστημιακή αστυνομία” θα συλλάβει τους υπευθύνους; Σίγουρα όχι αυτή που εκπαιδεύτηκε για να κυνηγάει φοιτητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις σπουδές τους!

Τη λύση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι φοιτητές που διαδηλώνουν στις 24 Οκτωβρίου μαζί με τους μαθητές και αγωνίζονται για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, πρόσληψη καθηγητών, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Σε αγωνιστική συμπόρευση με την ΚΝΕ για να ξημερώσει μια πραγματικά “κανονική μέρα” στο ελληνικό Πανεπιστήμιο χωρίς τα σημερινά προβλήματα και την ανασφάλεια για το μέλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This