Έξαρση των φαινομένων βίας στα σχολεία!

Τρόμος σε Ιλιον και Καβάλα

Must Read

Διαστάσεις επιδημίας τείνουν να λάβουν τα περιστατικά βίας στα σχολεία, με δύο νέες υποθέσεις σε Καβάλα και Ιλιον να εγείρουν ανησυχία και προβληματισμό σχετικά με την έξαρση του φαινομένου με πρωταγωνιστές ανήλικους μαθητές!

Στο Ιλιον ένας μαθητής δεν δίστασε να μαχαιρώσει τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ενός δημοτικού, Δημήτρη Ψαροκωστόπουλο, και μάλιστα στην αυλή του σχολείου!

Ο ανήλικος «νταής», που ανήκει σε ομάδα παιδιών τα οποία σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στην περιοχή, θέλησε να εκδικηθεί τον άνδρα, γιατί την περασμένη εβδομάδα τού είχε κάνει σύσταση, καθώς η «συμμορία» είχε ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και πέταγε κροτίδες!

«Ηταν εξωσχολικοί. Εδώ είναι δημοτικό, είχαμε δραστηριότητες το Σάββατο. Τους είπα να φύγουν, ήρθε ένας στο σκοτάδι, μου είπε “τι θες, ρε;” και με τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Ηταν γύρω στα 15-16. Μου έκανε τρεις χαρακιές» περιέγραψε αρχικά ο κ. Ψαροκωστόπουλος.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά οι ανήλικοι είχαν γίνει «καπνός». «Δυστυχώς, εδώ στην περιοχή υπάρχουν αρκετά τέτοια. Πειράζουν τα παιδιά, τους κλέβουν τα κινητά, τους παίρνουν πορτοφόλια. Επιτίθενται και σε γυναίκες. Η Αστυνομία κάνει περιπολίες – όταν τη βλέπουν εξαφανίζονται. Περιμένουμε από τον δήμο να δούμε τι θα κάνει» κατέληξε ο κ. Ψαροκωστόπουλος.

Αλλά και μια συμμορία ανηλίκων στην Καβάλα είχε κάνει κόλαση τη ζωή μαθητών, απειλώντας τους συνεχώς με σκοπό να αρπάζει μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, οι ανήλικοι δεν δίστασαν να ζητήσουν μέχρι και 2.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έβαζαν στο «μάτι» κυρίως ανυπεράσπιστες κοπέλες, τις οποίες απειλούσαν με διάφορα προσχήματα, προκειμένου εκείνες να υποκύψουν και να τους δώσουν τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν. Ωστόσο, μία από αυτές εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της τον εφιάλτη που ζούσε και έκτοτε άνοιξαν κι άλλα στόματα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να φτάσουν οι πληροφορίες για τη δράση της συμμορίας στα αυτιά της διεύθυνσης. Ως εκ τούτου, το θέμα έληξε με την τιμωρία των μαθητών.

Δείτε επίσης: Αιματηρό επεισόδιο στο Ίλιον: Ανήλικος μαχαίρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This