Μπλόκο του Αζερμπαϊτζάν σε ντοκιμαντέρ βραβευμένου Έλληνα για το Ναγκόρνο Καραμπάχ!

«Προληπτική» λογοκρισία!

Must Read

Ο Θωμάς Σίδερης, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης (κυρίως ντοκιμαντέρ) και δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι το νέο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ», αποσύρθηκε από το πρόγραμμα φεστιβάλ στο Ντουμπάι, μετά από παρέμβαση του προξενείου του Αζερμπαϊτζάν στο αραβικό Εμιράτο, κίνηση που χαρακτήρισε ως «προληπτική λογοκρισία»!

«Τα ρόδια (σ.σ. λόγω του συμβολισμού τους για ειρήνη και καλοτυχία που στην Αρμενία γίνεται αίμα) του Ναγκόρνο Καραμπάχ», η ταινία-ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο 24ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μιλά για την αιματηρή έξοδο των Αρμενίων από τις πατρογονικές εστίες μετά την επισφαλή και εύθραυστη συμφωνία ειρήνης στην περιοχή.




Σύμφωνα με τον κ.Σίδερη, η ταινία είναι «ένα βαθύ αντιπολεμικό και ουμανιστικό φιλμ, μιλά για τους ανθρώπους, μιλά για το πόσο μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά. Θα έκανε πρεμιέρα την ερχόμενη Παρασκευή στο Ντουμπάι, δυστυχώς όμως το προξενείο του Αζερμπαϊτζάν στα ΗΑΕ κάνοντας χρήση κάποιων –προφανώς τρολ- emails υποστηρίζει ότι το φιλμ μεροληπτεί υπέρ της Αρμενίας. Δεν έχουν δει καν την ταινία, μόνο το τρέιλερ. Το έστειλε το προξενείο στις Αρχές των ΗΑΕ και πέτυχε την απόσυρση της ταινίας από το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Είναι μια μορφή προληπτικής λογοκρισίας».

Στις αρχές του ερχόμενου μήνα, όπως ειπώθηκε στην ΕΡΤ, το ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες και θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι της στον κόσμο.

Το τρέιλερ:

https://youtu.be/H8Fol-6yM_M

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This