Ένοχοι ηλεκτρολόγος και ιδιοκτήτης διαμερίσματος για τον θάνατο του 22χρονου Αλέξανδρου

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 έτη με αναστολή

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ψευδή υπεύθυνη δήλωση, με αφορμή τον θάνατο του 22χρονου φοιτητή ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στη γκαρσονιέρα που είχε νοικιάσει. Σε βάρος των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τρία έτη με αναστολή. 

Ο νεαρός Αλέξανδρος με καταγωγή από το Καρπενήσι, πήγε στη Λάρισα για σπουδές και βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στην γκαρσονιέρα που είχε νοικιάσει στην στην περιοχή πρώην Ακαδημίας. Ο 22χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία καθώς το σπίτι δεν διέθετε εγκατάσταση διάταξης διαφορικής προστασίας (ρελέ διαρροής) στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την 4η Ιανουαρίου 2019, όταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ κάθισε στο κρεβάτι του «προσέγγισε το αριστερό του πόδι, το οποίο είχε υγρασία, στις γρίλιες θερμαντικού σώματος που λειτουργούσε στο maximum, μια διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος – είτε από τις ηλεκτρικές αντιστάσεις μέσα από τις γρίλιες σαν τόξο είτε από την αριστερή βάση του σώματος, η οποία είχε σπάσει και συγκρατούνταν με ένα λάστιχο, με συνέπεια να ακουμπάει στο χαλί, το οποίο πιθανώς ήταν υγρό και δεν απορροφήθηκε – αποσβέστηκε από την ανύπαρκτη γείωση του φις του ηλεκτρικού σώματος, δεν απορρίφθηκε περαιτέρω από το ρελέ διαρροής που δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα τη δίοδο ηλεκτρικού ρεύματος από το σώμα του και τον θάνατό του εξαιτίας ηλεκτροπληξίας, ο οποίος θα είχε με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν στον ηλεκτρικό πίνακα είχε εγκατασταθεί το ρελέ διαρροής». 

Στη δίκη κατέθεσαν οι γονείς, ο αδελφός και φίλοι του άτυχου φοιτητή, όπως επίσης και ο πραγματογνώμονας που συνέταξε την έκθεση. Από πλευράς του ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι ο ηλεκτρολόγος είναι υπεύθυνος. Την ίδια στιγμή, ο συνήγορος του ηλεκτρολόγου (ο ίδιος δεν παρέστη στη δίκη) υποστήριξε ότι είχε είχε τοποθετηθεί ρελέ διαρροής και ότι στη συνέχεια αφαιρέθηκε από κάποιον.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ για τον ηλεκτρολόγο πρότεινε, επίσης, την ενοχή του, όπως κατηγορείται και για την πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης.

Ο 22χρονος Αλέξανδρος, γεμάτος ζωή και πάθος με τον χορό, σπούδαζε στη Λάρισα ενώ παράλληλα εργαζόταν. Μάλιστα, ο νεαρός, ο οποίος ήταν και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, είχε εμφανιστεί στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This