Φυγαδεύτηκε από τα Δικαστήρια η 38χρονη που έριξε το καυστικό υγρό: «Είμαι σε σοκ. Φοβάμαι. Κανείς δεν με βοήθησε»

Ξεσπά η αδελφή του θύματος της επίθεσης: «Του πέταξε ένα δίκιλο βάζο» - Δεν έχει γίνει ακόμα ανάλυση του υγρού που έριξε η δράστιδα

Must Read

Ενώπιον της ανακρίτριας και υπό άκρα μυστικότητα, οδηγήθηκε το πρωί η 38χρονη που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον 36χρονο σύζυγό της σε ξενοδοχείo της Κρήτης.

Η μεταφορά της στα Δικαστήρια της Κρήτης έγινε υπό άκρα μυστικότητα, με τη 38χρονη να συνοδεύεται από τον δεύτερο δικηγόρο της, Μανώλη Δρακωνάκη. Εισήλθε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων και η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη. Η 38χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο. Υπενθυμίζεται πως η κατηγορία που τη βαραίνει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Δε μπορούσα να διαχειριστώ την κατάσταση»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη. Όταν ερωτήθηκε από τον Εισαγγελέα «για ποιον λόγο κρυβόταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα» εκείνη απάντησε «κρυβόμουν γιατί φοβόμουν, δεν μπορούσα να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν και είμαι σε σοκ». Από το μεσημέρι της περασμένης  Δευτέρας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της. Ο Μανώλης Δρακωνάκης ένας εκ των δύο συνηγόρων της 38χρονης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προθεσμία που δόθηκε στην πελάτισσα του για να απολογηθεί. Παράλληλα ο. Δρακωνάκης αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα της 38χρονης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτισσα μου πάντως φοβάται». Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο κ. Μανώλης Δρακωνάκης ανέφερε ότι «είχαμε μια ομαλή μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα. Η διαδικασία έγινε με όλα τα νόμιμα μέσα και όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα αναμένουμε σήμερα να πάρουμε σήμερα μια προθεσμία. Είχαμε μια επικοινωνία με την φερόμενη ως δράστιδα. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Δεν είναι απλό αυτό που έχει περάσει».

Τι θα ισχυριστεί η 38χρονη δράστιδα

Ο κ. Δρακωνάκης ξεκαθαρίζει ότι «δεν είχε προσχεδιάσει κάτι. Έφυγε με ένα ταξί, δεν την βοήθησε κάποιος. Το υγρό ήταν ελάχιστη ποσότητα. Αν ήθελε να κάνει κακό είχε την ευκαιρία να το κάνει στις προηγούμενες συναντήσεις. Την προκάλεσε και την προκαλούσε αυτός και ορισμένα μέλη της οικογένειας του. Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομιστούν. Καθυστέρησε να παραδοθεί, διότι φοβόταν. Τελούσε και συνεχίζεται να τελεί υπό καθεστώς έντονου σοκ. Ήθελε να συνεννοηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης από Ηράκλειο και Αθήνα.»

Ξεσπά η αδελφή του θύματος

Για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη σύζυγό του στην Κρήτη μίλησε η αδερφή του η οποία υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη «έχει πει πάρα πολλά ψέματα για την υπόθεση». Αρχικά η αδερφή του 36χρονου περιέγραψε ότι μόνο το πρώτο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε ήταν διάρκειας 12 ωρών προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν 25 παρόμοιες επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που υπέστη από την επίθεση με το καυστικό υγρό.

«Μπήκαμε για το πρώτο χειρουργείο στις 7 το πρωί και βγήκαμε στις 6:30 το απόγευμα. Ο κερατοειδής χιτώνας του είναι καμένος και εκεί ο γιατρός είπε ότι θα πάμε σε μόσχευμα. Έχει τραύματα σε πρόσωπο, λαιμό και πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά η αδελφή του θύματος. Ενδεικτικό της κατάστασης της υγείας του 36χρονου το γεγονός ότι, σύμφωνα με την αδερφή του, «θα μπει ξανά στο χειρουργείο σε 12 ημέρες, θα χρειαστούν 25 χειρουργεία». Η ίδια υποστήριξε ότι η 38χρονη «Είναι έγκλημα αυτό που έκανε. Πέταξε ένα δίκιλο βάζο» στον αδερφό της σημειώνοντας ότι είδε το επίμαχο βάζο όταν πήγε στην ασφάλεια Ηρακλείου. «Είχε αναμείξει το καυστικό υγρό με υγρό από τις πισίνες. Έχει πει πάρα πολλά ψέματα» πρόσθεσε για την 38χρονη.

 

Ανακοίνωση με οξείς χαρακτηρισμούς για την 38χρονη η οποία έριξε καυστικό υγρό στον σύζυγό της στην Κρήτη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση εξέδωσε ο συνήγορος του θύματος, Αλέξης Κούγιας, μετά τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι η επίθεση έγινε με «ακίνδυνο απορρυπαντικό».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Έχω εκπλαγεί με το θράσος της συγκεκριμένης κατηγορουμένης, η οποία αντί να ζητήσει γονατιστή συγγνώμη, γιατί σχεδίασε με απόλυτη ψυχραιμία το αποτρόπαιο έγκλημά της, αγοράζοντας μέσω του διαδικτύου, ένα τόσο επικίνδυνο καυστικό υγρό, που όπως ομολόγησε η ίδια, με μια πολύ μικρή ποσότητα, τύφλωσε τον εντολέα μου από το ένα μάτι (γίνεται αγώνας από τους γιατρούς στο χειρουργείο, με συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις, μήπως και σώσουν μέρος της οράσεώς του) και του διέλυσε – παραμόρφωσε όλο το πρόσωπο, αντί να ζητά συγγνώμη, αυτή και ο δικηγόρος της, που του κατέστρεψε τη ζωή του, έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι αυτό, το με απόλυτη ψυχραιμία, προσχεδιασμένο ακραίο έγκλημα, έγινε με ένα δήθεν ακίνδυνο απορρυπαντικό και η αιτία που διεπράχθη το έγκλημα ήταν ότι, η συγκεκριμένη αδίστακτη, παρολίγον δολοφόνος, το έκανε από το φόβο της, λόγω της δήθεν κακοποιήσεως της, ενώ, ακόμη και ο ίδιος ο πατέρας της, τη διαψεύδει και ενώ, η δήθεν φοβισμένη και τρομοκρατημένη από το θύμα της και την οικογένειά του, έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό λύσεως του με ιδιαίτερες συνθήκες γάμου της, με τον εντολέα μου, έχει δύο φορές ακυρώσει την υπογραφή της στο ιδιωτικό συμφωνητικό, αποδεικνύοντας με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ότι πλέον, όχι μόνο δεν φοβάται κανέναν, αλλά αντιθέτως σχεδίαζε και σχεδιάζει, με εντελώς ψύχραιμο τρόπο, κάθε ενέργειά της, αφού και μετά από αυτήν την παράνομη συμπεριφορά της, δεν δίσταζε να γελοιοποιεί την ΕΛ.ΑΣ., εμφανιζόμενη η ίδια σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, κατάφερνε και εξασφάλιζε την υπεράσπισή της από τουλάχιστον δύο μέχρι τώρα δικηγόρους.

Λυπάμαι που το προβλέπω, αλλά η συγκεκριμένη κατηγορουμένη, όπως συνέβη και με τη δράστιδα του εγκλήματος κατά της δυστυχούς Παλιοσπύρου, θα ωθήσει το Δικαστήριο που θα κρίνει το έγκλημά της, το οποίο είναι προμελετημένο, να εξαντλήσει την ποινική της μεταχείριση, στην ποινή που προβλέπεται, όπως και με την υπόθεση Παλιοσπύρου, των δεκαπέντε ετών καθείρξεως.

Όσον αφορά τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποιήσεως της από τον εντολέα μου, η εντολή που έλαβα προ ολίγου, είναι να προβούμε μαζί με τη συνάδελφό μου κ. Σπανάκη, όχι μόνο σε υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος της, αλλά και στην υποβολή μηνύσεων για τη συκοφαντική δυσφήμηση του θύματος, της οικογενείας του, αλλά και για την ψευδή καταμήνυση περί του ότι δήθεν, οποτεδήποτε έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη.

ΥΓ: Από έρευνα των συνεργατών του γραφείου μου, προέκυψε ότι η παραγγελία του καυστικού υγρού, έγινε το αργότερο στις 19.10.2022 και παρελήφθη από πρόσωπο ονόματι Γ.Σ., στις 21.10.2022 και το έγκλημα διεπράχθη ξημερώματα της 22.10.2022, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτό προσχεδιάστηκε πριν από τις 19.10.2022.

Αθήνα, 26.10.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η 38χρονη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This