Τετάρτη 16/6/2021

Τι άλλο θ’ ακούσουμε! Αρχιφύλακας βγήκε σε μπαρ και ξέχασε το… όπλο του

Ανησυχία προκαλούν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οι καθημερινές απώλειες οπλισμού από αστυνομικούς που χάνουν τα υπηρεσιακά τους όπλα, τα ξεχνούν σε δημόσια σημεία ή τους τα κλέβουν! Το τελευταίο κρούσμα αδικαιολόγητης απώλειας είχε πρωταγωνιστή έναν αρχιφύλακα της Άμεσης Δράσης, που ξέχασε το όπλο του σε ένα μπαρ στην περιοχή της Ακρόπολης και δεν το αναζήτησε, αν και πέρασαν ώρες από την έξοδό του!

Ο τηλεφωνητής στο κέντρο του «100» έμεινε άναυδος όταν άκουσε τον ευσυνείδητο ιδιοκτήτη του μπαρ να του λέει: «Παρακαλώ, μπορείτε να βρείτε και ενημερώσετε τον αστυνομικό που ξέχασε εδώ το τσαντάκι του με το όπλο του, να περάσει να το πάρει;» Δεν είναι η πρώτη φορά που ένστολος έχει αμελήσει τη φύλαξη του υπηρεσιακού οπλισμού του, ωστόσο το ιδιαίτερο στην υπόθεση είναι ότι αρκετές ώρες μετά ο αρχιφύλακας δεν είχε αντιληφθεί ότι δεν είχε μαζί του το όπλο του!

Ήταν το τέταρτο κρούσμα ύστερα από τρεις διαδοχικές κλοπές όπλων από αστυνομικούς που είχαν γίνει πριν από μία εβδομάδα στο Μεταξουργείο, στην Ακρόπολη και στον Αγιο Δημήτριο και δείχνουν την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το καθήκον τους κάποιοι ένστολοι, αλλά και την εικόνα χαλαρότητας που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν κλαπεί τα όπλα τριών αστυνομικών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φρουροί πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης. Σε ένα από τα περιστατικά, μάλιστα, κλάπηκε και το δελτίο εισόδου ενός αστυνομικού στην Βουλή! Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου ένας αστυνομικός φρουρός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει την κλοπή του όπλου του από έναν χώρο εστίασης στην περιοχή της Ακρόπολης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο όπλο κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών στην κατοχή ενός 55χρονου που συνελήφθη στην περιοχή των Εξαρχείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ