Πετράλωνα: Στο Άγιο Όρος κατέφυγε ο 17χρονος που βίαζε ο πατέρας του – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα «πάρτι» οργίων

Συγγενείς και οικογενειακοί φίλοι που κακοποιούσαν σεξουαλικά τα ανήλικα παιδιά, κατέγραφαν με κάμερα τα «κατορθώματά» τους

Must Read

Σαν «βόμβα» έσκασε χτες η είδηση για τα αδέρφια, τα οποία όχι μόνο τα βίαζε επί σειρά ετών ο πατέρας τους, όσο ακόμη ήταν ανήλικα, αλλά τα «πάσαρε» και σε συγγενείς και οικογενειακούς φίλους, κατά τη διάρκεια πάρτι οργίων που διοργάνωνε στο σπίτι τους στα Πετράλωνα, με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις γύρω από τη νέα αυτή άκρως σοκαριστική υπόθεση να λαμβάνουν, πλέον, μορφή χιονοστιβάδας.

Κρίσιμο ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης διαδραμάτισε ένας συγγραφέας και εκπαιδευτικός, στον οποίο το 17χρονο -σήμερα- αγόρι εξομολογήθηκε τα όσα βίωσε από τον πατέρα του και τους συγγενείς του, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βιντεοσκοπούν τα παιδιά, ενόσω τα βίαζαν. Μάλιστα, ο νεαρός είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και είχε βιαστεί ακόμη και μπροστά στη μητέρα του, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μήνυση έγινε το 2017 και τότε ο συγγραφέας, προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας(…), αποφάσισε το παιδί να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2020, ενώ επέστρεψε, κατόπιν στην Αθήνα, με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να έρθει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα του.

Μάλιστα, μετά την μήνυση που υποβλήθηκε το 2017, δύο άτομα επικοινώνησαν ανώνυμα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να ενημερώσουν για τις στιγμές φρίκης που βίωνε ο 17χρονος και η αδερφή του. Ωστόσο, η υπόθεση είχε προχωρήσει κι έτσι ήρθαν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.




Διοργάνωναν «πάρτι», όπου βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς

Μιλώντας στο MEGA, η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης -σήμερα- μεγάλης κόρης της οικογένειας, μίλησε για βασανισμό των παιδιών από μικρή ηλικία. «Έχουν βασανιστεί αυτά τα παιδιά. Όλο αυτό που ζούσαν και ζουν νόμιζαν ότι συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες. Μπορεί να μην τους άρεσε, αλλά έπρεπε να υποστούν τη μοίρα τους, μού είπαν χαρακτηριστικά», δήλωσε σχετικά.

Η κυρία Πλαστήρα σημείωσε πως «τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί μόνο σωματικά και ψυχικά, έχουν επαναθυματοποιηθεί, όταν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια πράγματα και όταν για πέντε χρόνια η υπόθεση “σέρνεται”. Το να χρονοτριβεί τόσο πολύ μια τόσο σοβαρή καταγγελία, είναι και κατά του τεκμηρίου της αθωότητας». Σύμφωνα δε με τη δικηγόρο, η 22χρονη «δεν έχει καταγγείλει βιασμό, αλλά σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα της και κάποια άλλα άτομα. Δεν είχε αναφέρει ότι είχε και η ίδια κακοποιηθεί και είναι σημαντικός ο χρόνος που διάλεξε να καταγγείλει την κακοποίησή της, αφού ενηλικιώθηκε και μπόρεσε να φύγει από το σπίτι».

Όπως επισημαίνει η δικηγόρος, στα πάρτι οργίων γινόταν καταγραφή με κάμερα, ωστόσο «για να εντοπιστεί ένα υλικό θα πρέπει να αναζητηθεί. Τα παιδιά το κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε κάποια έρευνα. Όταν έχουν παρέλθει πέντε έτη και όταν είναι υποψιασμένοι οι δράστες, έχουν καταστρέψει όλα τα στοιχεία».

Όσον αφορά στους γονείς των παιδιών, η κα Πλαστήρα επισήμανε πως «έχουν κληθεί και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μόνο στον πατέρα έχει τεθεί όρος να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα του».




Τα δυο αδέρφια κατήγγειλαν βιασμούς και άλλων παιδιών

Η δικηγόρος της 22χρονης μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου και ανέφερε πως έχει από τα δυο αδέρφια είχε γίνει καταγγελία πως είχαν κακοποιηθεί κι άλλα παιδιά, κατά τη διάρκεια των διαφόρων «πάρτι» οργίων, όμως, δεν έγινε ποτέ κάποια σχετική έρευνα.

«Δεν θα μπορούσα να εξηγήσω λογικά, παρά μόνο ότι, υπάρχει ολιγωρία στις υποθέσεις. Θα πρέπει η Πολιτεία να κοιτάξει γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις σε τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε αρχικά η κα Πλαστήρα. «Μετά την καταγγελία σε βάρος του πατέρα, έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία διέταξε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία απέδειξε ότι το 17χρονο -σήμερα- παιδί δεν έχει κάποιο πρόβλημα και το Σεπτέμβριο του 2018, τούς κάλεσαν να καταθέσουν τα θύματα και οι γονείς. Έγινε η καταγγελία το 2017 και τους κάλεσαν από τη ΓΑΔΑ το 2018».

Κατόπιν η ίδια πρόσθεσε πως το ένα θέμα είναι ο χρόνος, αλλά το άλλο «το κατά πόσο έχει διερευνηθεί η καταγγελία, γιατί ουδέποτε έγινε έρευνα στα σπίτια των καταγγελλόμενων και ότι τα παιδιά είχαν καταγγείλει ότι τους βιντεοσκοπούσαν την ώρα της κακοποίησης και ότι κακοποιούνταν κι άλλα παιδιά, που τα είχαν δει με τα μάτια τους και ότι υπήρχαν φωτογραφίες στα σπίτια τους».

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί 17 άτομα, μεταξύ των οποίων συνάδελφοι και συγγενείς του πατέρα, τα οποία κακοποίησαν τα παιδιά.




Δείτε επίσης:

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This