Κυριακή 13/6/2021

Συνοδός αρρώστου «ξυλοφόρτωσε» νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Δεν είναι πρώτη φορά που γιατροί και νοσηλευτές υφίστανται σωματική βία αφού πάνω τους ξεσπούν οι συγγενείς των ασθενών κάθε φορά που νομίζουν ότι δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εξυπηρέτηση.

Έτσι για μία ακόμα φορά η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλει ακόμα ένα περιστατικό βίας, με θύμα αυτή τη φορά μια νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

«Σάββατο απόγευμα στην πολύπαθη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου με τους ελάχιστους γιατρούς και νοσηλευτές και τους υπεράριθμους ασθενείς ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη. Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο Νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής. Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να φτιάξει το εξιτήριο» αναφέρει σχετικά για το περιστατικό η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράστης εξαφανίστηκε!!!», προσθέτει ακόμη για το περιστατικό.

Η ομοσπονδία καταγγέλλει πως «Κινδυνεύει η ζωή μας στα νοσοκομεία» και ζητά «Μέτρα από την κυβέρνηση επειγόντως. Προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ