Υπέρογκοι λογαριασμοί με… κλειστά καλοριφέρ!

Άλλα υποσχόταν στις εξαγγελίες της η κυβέρνηση...

Must Read

Με τον χειρότερο τρόπο πολίτες της Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν το τελευταίο διάστημα ότι οι εταιρίες ενέργειας χρεώνουν… ό,τι θέλουν ή ό,τι τους χρειάζεται, προκειμένου να εξασφαλίζουν παράνομα και παράλογα κέρδη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, καταναλωτές στη συμπρωτεύουσα καλούνται να πληρώσουν υπέρογκες χρεώσεις για χρήση φυσικού αερίου που δεν έγινε ποτέ στους έναντι λογαριασμούς της περιόδου Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2022. Συγκεκριμένα, λογαριασμοί φυσικού αερίου για την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2022 εμφανίζουν εκτιμήσεις κατανάλωσης της τάξης των 90 κυβικών για τη συγκεκριμένη περίοδο, όταν οι λέβητες φυσικού αερίου είναι κλειστοί και οι αντίστοιχοι μετρητές δεν δείχνουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 5 έως 8 κυβικά. Όπως επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον ΥΠΕΝ Κώστα Σκρέκα 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από στοιχεία των λογαριασμών φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη προκύπτει ότι σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης η τιμή χρέωσης των καταναλωτών φυσικού αερίου ήταν:

  • Σεπτέμβριος 2020: 0,0121 ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα
  • Σεπτέμβριος 2021: 0,0512 (αύξηση ως προς το 2020 326% πολύ πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας)
  • Ιανουάριος 2022: 0,1304 (αύξηση ως προς το 2020 977% πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας)
  • Σεπτέμβριος 2022: 0,2409 (αύξηση ως προς το 2020 1.891%, 20πλασιασμός των τιμών και χωρίς επιδότηση)

Αυτό ενώ την ίδια περίοδο (για το 2021) η δημόσια ΔΕΠΑ Εμπορίας Φυσικού Αερίου, με διοίκηση που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει παρουσιάσει δεκαπλασιασμό των κερδών προ φόρων σε σχέση με το 2020. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προβεί το ΥΠΕΝ για να προστατευτούν οι καταναλωτές από τις αδιαφανείς και συνεπαγόμενες πρόσθετες επιβαρύνσεις, καθώς και εάν θα διακοπεί η παροχή αερίου στους καταναλωτές που έχουν παραλάβει αυτές τις άδικες και εξωφρενικές χρεώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This