Αναρτήσεις-σοκ από μετανάστες: «Κάψτε την Ελλάδα»! Συγκλονιστικοί διάλογοι διακινητών-τζιχαντιστών

Must Read

Απειλητικά συνθήματα κατά της Ελλάδας αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αλλοδαποί που βρίσκονται παράτυπα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε τουίτ του, ο Έλληνας χρήστης «Σταυροφόρος» αναδημοσιεύει ανάρτηση μετανάστη στο Facebook που γράφει τα εξής: «Κάψτε την Σάμο, κάψτε την Ελλάδα».

Υπενθυμίζουμε ότι, την Δευτέρα είχαμε γενικευμένα επεισόδια στη Σάμο, με τον Δήμαρχο Γιώργος Στάντζο να αναφέρει τα εξής: «Αναγκαστήκαμε σήμερα να κλείσουμε πάνω από δέκα σχολεία -παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- που γειτνιάζουν με το ΚΥΤ γιατί δεν ξέραμε ποια θα ήταν η εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με πλαστά διαβατήρια

Στο μεταξύ, διέξοδο προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, αναζητούν τζιχαντιστές στη Συρία. Ρεπορτάζ του Star, παρουσιάζει διαλόγους τζιχαντιστών, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

«Είμαι Σύρος στον Λίβανο και πηγαίνω στην Ιντλίμπ στις 22 του μήνα Οκτωβρίου και από την Ιντλίμπ στην Τουρκία και από την Τουρκία ότι θελήσει ο Θεός. Θέλω κι έναν φίλο που θα θελήσει να ταξιδέψουμε μαζί».

Τα παραπάνω λόγια φέρεται να λέει ο αποκαλούμενος «γιος του Ευφράτη» τζιχαντιστής στον διακινητή του.

Από την άλλη ο τζιχαντιστής, Αμπού Αντνάν την περασμένη Τρίτη από την Τουρκία, κάνει μια πρώτη επαφή τους διακινητές για να περάσει στην Κω και μετά στην Αθήνα.

Ακολουθεί ο ακριβής διάλογος:
-Εγώ είμαι τώρα στην Τουρκία και θέλω να περάσω στην Ελλάδα.
-Πώς;
-Τιμή;
-Πόσοι επιβάτες;
-Και μετά την Κω πώς να πάω στην Αθήνα;

Όπως αναφέρει στο ίδιο μέσο ο ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατία, Μάνος Μεϊμαράκης, υπάρχουν δεκάδες τζιχαντιστές που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη. Να επιστρέψουν, ωστόσο, φαίνεται πως θέλουν και πολλοί Ευρωπαίο που εντάχθηκαν στις τάξεις του ISIS, οι οποίοι έκαψαν τα διαβατήρια τους και τώρα ψάχνουν στη μαύρη αγορά για κλεμμένα.

Μάλιστα, διακινητής φέρεται να ανέβασε στο διαδίκτυο δεκάδες κλεμμένα διαβατήρια τα οποία πουλάει 2.500 ευρώ το ένα. «Η μία μέθοδος είναι η πλαστογραφία με φωτογραφία και η άλλη να προσπαθεί ο αγοραστής να μοιάσει με το πρόσωπο στο διαβατήριο» ανέφερε ο ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατία Μάνος Μεϊμαράκης.

Τα διαβατήρια ανήκουν κυρίως σε πολίτες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This