Ιερώνυμος Λαρίσης: Ένας αλλά λέων

Ο Μητροπολίτης μίλησε αιχμηρά για να σώσει το κύρος του Αρχιεπισκόπου και να προλάβει νέους Λουπασάκηδες

Must Read

Στην Εκκλησία υπάρχουν -ευτυχώς- και αυτοί οι λίγοι. Που τολμούν, που βγαίνουν μπροστά. Που λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην υπόθεση Λουπασάκη, αυτό το όνειδος για μια Εκκλησία που θέλει να πάει μπροστά, ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος τα είπε έξω από τα δόντια.

Τα έχουμε πει και στο παρελθόν. Νομομαθής, σκληρός μα δίκαιος. Χρησιμοποιεί τη γνώση του για να πει το σωστό. Κατά τη γνώμη του το σωστό. Μόνο που το τεκμηριώνει με σοβαρότητα και στοιχεία. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης είναι αυτός που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και συνέθεσε το βαρύτατο κατηγορητήριο για τον π. Δημήτρη Λουπασάκη. Το να σε αποκαλούν «αγύρτη» και πως εμπαίζεις την Εκκλησία και τα θεία δεν τα λες με έρευνα στο πόδι. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στον Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμο, τότε ο άνθρωπος είναι σίγουρο πως έχει κάνει την έρευνά του σε βάθος. Ασχέτως αν τώρα άνθρωποι δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι και να βγάλουν τον Λουπασάκη «λάδι».

Δύο ταχυτήτων

Στην Ιεραρχία ξεκάθαρα υπάρχουν Αρχιερείς δύο ταχυτήτων. Αυτοί που αντιδρούν κι αυτοί που κάνουν τα πάντα «γαργάρα». Για να μη χάσουν τη βολή τους και γίνουν δυσάρεστοι ή για χίλιους δύο λόγους. Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ανήκει σε αυτούς τους ολίγους που λένε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Στους λίγους, όχι στους ολίγιστους.

Καμιά 60άρια είναι αυτοί που κοιτούν αποσβολωμένοι πώς έχει εξελιχθεί η υπόθεση στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού. Ελάχιστοι μιλούν δημόσια, άλλοι σιωπούν. Δικαιολογημένα πολλοί με διάκριση δεν βγαίνουν για να μιλήσουν για την υπόθεση για να μην εκθέσουν τον Αρχιεπίσκοπο. Σέβονται τον θεσμό και το πρόσωπο. Παρασκηνιακά ωστόσο όλοι μιλούν για τα χειρότερα για την περίπτωση του ανδρός και την ανοχή του πρώτου.

Είναι η μοναδική περίπτωση που έχει ξεφύγει σε όλη την Εκκλησία; Φυσικά και όχι. Δεν είναι ώρα να αναφερθούμε στο γνωστό αγιορείτικο μοναστήρι που «κοπιάρει» ιερές εικόνες και τις δίνει σε ενορίες για να φτιάχνει στρατό από «αφελείς» πιστούς. Πρόκειται, όμως, για την υπόθεση που επιδεικνύει κοτζάμ Αρχιεπίσκοπος τρομερή ανοχή σε έναν κληρικό που προχωρεί σε εκκλησιαστικά άλματα που δεν έχουν λογική.

Όταν ντύνεις με πετραχήλι την ιερή εικόνα του Αγίου Δημητρίου, φλερτάρεις με την αίρεση. Δεν ακολουθείς ούτε την παράδοση ούτε τους ιερούς κανόνες. Οσο κι αν οι πιστοί οπαδοί σου, και γύρω από τη φωτιά να χορεύεις σαν το έθιμο του Αη Γιαννιού, θα σε πιστέψουν και θα σε επευφημήσουν. Ο Λαρίσης γύρισε αγανακτισμένος από την Αυστραλία. Στη χώρα των καγκουρό είδε κι άλλους Λουπασάκηδες που θέλγουν τους «αφελείς» πιστούς, κόντρα στην επίσημη Εκκλησία. Γι’ αυτό και μίλησε.

Για να σώσει το κύρος του Αρχιεπισκόπου που τον χειροτόνησε και να «προλάβει» παρόμοιες καταστάσεις στην Αττική κι όπου αλλού στην Ελλάδα. Τέτοιους Μητροπολίτες θέλει η Εκκλησία για να έχει μέλλον. Να τα λένε «τσεκουράτα». Κι ας πηγαίνουν κόντρα στην εξουσία και στους αγύρτες που βγάζουν θαύματα από το τσεπάκι τους για να μαγέψουν τα πλήθη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This