Τραγωδία στις Σέρρες: Η 70χρονη πέθανε μία μέρα πριν από τα γενέθλιά της – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Must Read

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες θανάτου του ηλικιωμένου ζευγαριού το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα Ιαματικά Λουτρά του Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 72χρονου και της 70χρονης συζύγου του, ολοκληρώθηκε χθες, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και ως δευτερογενής αιτία θανάτου προέκυψε ο πνιγμός, γεγονός που σημαίνει ότι το μυστήριο συνεχίζεται σχετικά με τους λόγους που οι δύο ηλικιωμένοι έχασαν τις αισθήσεις τους, πριν πνιγούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Δείτε ακόμη: Πνίγηκε το ζευγάρι ηλικιωμένων στα Λουτρά Σιδηροκάστρου – Γιατί όμως έχασε ταυτόχρονα τις αισθήσεις του;

Τα παιδιά του άτυχου ζευγαριού αλλά και οι άνθρωποι που το γνώριζαν, αναμένουν τα αποτέλεσμα των ερευνών προκειμένου να μάθουν πώς, από τη μια στιγμή στην άλλη, σημειώθηκε αυτή η τραγωδία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βώλακα Δράμας και συγγενής του ζευγαριού, Δημήτρης Σίγγος, όλο το χωριό είναι συγκλονισμένο και κάνεις δεν μπορεί να πιστέψει πώς δύο άνθρωποι που δεν έδειχναν να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, έχασαν με αυτόν τον αναπάντεχο τρόπο τη ζωή τους.

«Πρόκειται για ένα χωριό 1.000 κατοίκων και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και είμαστε σαν αδέλφια. Οι άνθρωποι μας είπαν, την περασμένη Κυριακή που τους είδαμε, ότι θα πήγαιναν στα Λουτρά για να ξεκουραστούν. Κάνεις δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τι έχει συμβεί, όλο το χωριό είναι αναστατωμένο. Ήταν ένα ζευγάρι εξαιρετικά δραστήριο, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας. Αυτό που συνέβη είναι φοβερό, δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε», αναφέρει.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, η ηλικιωμένη γυναίκα θα γιόρταζε τα γενέθλιά της την επόμενη ημέρα της τραγωδίας. «Οι δύο άνθρωποι δούλευαν πάρα πολύ, ήταν πολύ δραστήριοι και “εφυγαν” μαζί τη στιγμή που διάλεξαν να πάνε για μερικές ημέρες να περάσουν όμορφα και να ξεκουραστούν. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να μάθουμε τι συνέβη και χάθηκαν έτσι ξαφνικά» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βώλακα Δράμας.

Έχασαν μαζί τις αισθήσεις τους

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, επισημαίνουν ότι έχουν αποκλειστεί τα σενάρια της εγκληματικής ενέργειας, της εισπνοής μονοξειδίου και αυτό του ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο ακόμη διερευνάται ο εξωγενής παράγοντας που οδήγησε τους ηλικιωμένους να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Απαντήσεις στο σοβαρό ερώτημα, αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα, από τη διερεύνηση που θα γίνει στο δείγμα νερού που συλλέχθηκε από το ιδιωτικό τζακούζι, το οποίο έχει σταλεί για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους και από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε περίπου δύο μήνες.

Το σπάνιο της τραγικής υπόθεσης, είναι ότι οι δύο ηλικιωμένοι έχασαν μαζί τις αισθήσεις τους και πνίγηκαν, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. Αυτό που εξετάζεται, επίσης, είναι αν οι ηλικιωμένοι δεν άντεξαν και έχασαν τις αισθήσεις τους λόγω των αναθυμιάσεων και το ασφυκτικό περιβάλλον από τους ατμούς μέσα στο ιδιωτικό δωμάτιο, αλλά κι αν έφταιγε κάποιο στοιχείο του νερού.

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο, ιατροδικαστή, που όρισε η δημοτική επιχείρηση, Δημήτρη Γαλεντέρη, φαίνεται πως πρώτη «έφυγε» από τη ζωή η ηλικιωμένη γυναίκα και ακολούθησε ο σύζυγός της. «Ο 72χρονος φαίνεται να έχει κάποιες αλλοιώσεις κινήσεων που ίσως να δείχνουν την προσπάθεια του να βοηθήσει τη σύζυγο του. Πρέπει όμως να είμαστε ακόμα πολύ επιφυλακτικοί και να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This