Απ. Τζιτζικώστας για παράνομη κράτησή του στην Σμύρνη: Η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων

Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι δικαιολογίες για την παράνομη κράτησή του ανέφερε

Must Read

Στην ακραία πρόκληση σε βάρος του η οποία έγινε το περασμένο Σάββατο στην Τουρκία, με την απαγόρευση της εισόδου του στη χώρα μίλησε το πρωί στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα»,ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας κρατήθηκε επί ώρες στη Σμύρνη καθώς απαγορεύθηκε η είσοδος του στη χώρα εξαιτίας ενός…τεχνικού λάθους επειδή το όνομά του έμοιαζε με άλλο!

«Έφτασα στο λιμάνι της Σμύρνης, προχθές γύρω στις 10 το πρωί. Κατά την έξοδο μου από το πλοίο κι αφού με υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές της Σμύρνης, εκπρόσωποι της τουρκικής Κυβέρνησης με σταμάτησαν και μου είπαν ότι υπάρχει απαγόρευση εισόδου για μένα στην Τουρκία», είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Όπως έκανε γνωστό, αναγκάστηκε να περιμένει για περισσότερες από επτά ώρες στο αστυνομικό τμήμα του τελωνείου της Σμύρνης! Στο διάστημα αυτό επικοινώνησαν μαζί του για να του εκφράσουν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης.

Όσο για τις γελοίες δικαιολογίες που προέβαλλαν οι τουρκικές αρχές για την απαγόρευση της εισόδου ανέφερε: «Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι αιφνιδιάστηκαν ακόμη και οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής της Σμύρνης, καθώς ήταν πασιφανές ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν δεν μπορούν να σταθούν και δεν αξίζουν καν σχολιασμού».

Σχολιάζοντας το απαράδεκτο περιστατικό ο κ.Τζιτζικώστας ανέφερε πως «δυστυχώς η Τουρκία διολισθαίνει συνεχώς σε τακτικές προκλήσεων και το βαθύ κράτος της έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό. Οι προβοκάτσιες έχουν γίνει δεύτερη φύση για την Άγκυρα».

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης για την στάση της Τουρκίας, η οποία γνώριζε εδώ και καιρό την επίσκεψή του θα πρέπει να προβληματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.



 

Σε άλλες δηλώσεις του για το περιστατικό στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI, o κ. Τζιτζικώστας σχολίασε πως οι δικαιολογίες που του προέβαλλαν οι τουρκικές αρχές ήταν αστείες ενώ τόνισε πως «υποτιμούν την νοημοσύνη μας».

Σχολιάζοντας τα τουρκικά δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν λέγοντας πως έκανε σόου και ότι η κράτησή του ήταν μόλις 20 λεπτά είπε πως μία χώρα όπως η Τουρκία η οποία έχει χρησιμοποιήσει την προβοκάτσια είναι αστείο να τον χαρακτηρίζει ως προβοκάτορα.



 

Δείτε επίσης Τζιτζικώστας: «Πράξη ακραίας προκλητικότητας» η αδικαιολόγητη κράτησή του από τις τουρκικές αρχές

Απόλυτος εξευτελισμός της Ελλάδας: Η Τουρκία απαγόρευσε στον Απ. Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα γιατί το όνομά του έμοιαζε με άλλο!

Νέα πρόκληση από τους Τούρκους: Απαγόρευσαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This