Γιατί «έπεσαν έξω» οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία Eva

«Καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε» δήλωσε ο Αρνιακός

Must Read

Τον τρόμο έσπειραν οι ειδοποιήσεις που στάλθηκαν από το 112 και προειδοποιούσαν για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, μεταξύ άλλων και στην Αττική, συστήνοντας στους πολίτες να μην κάνουν καμία περιττή μετακίνηση. 

Όπως αποδείχτηκε, σε πολλές περιοχές που έλαβαν μηνύματα, η κακοκαιρία ήταν ήπια, με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι μετεωρολόγοι «έπεσαν έξω» και τους τρόμαξαν αδίκως.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξήγησε για την Eva: «Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην περιοχή της Αττικής. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι λοιπόν έφτασε η δεύτερη φάση πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως του ηπειρωτικού κορμού».

Από πλευράς του ο Τάσος Αρνιακός υποστήριξε ότι έπεσε όντως αρκετό νερό και στην τελική καλύτερα «γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε….

«Είχαμε κάποια φαινόμενα. Για παράδειγμα στην Ελευσίνα έριξε 62 τόνους το στρέμμα όταν όλο τον μήνα ρίχνει 63. Στον Πειραιά έριξε 53 τόνους το στρέμμα όταν όλο τον μήνα ρίχνει 60. Και στην Αττική είχαμε αρκετές βροχές. Στην Κέρκυρα έριξε 130 τόνους το στρέμμα, όταν όλο τον Νοέμβριο ρίχνει 187. Ίσως έπαιξε ρόλο και η εγρήγορση, καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία σήμερα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε ξανά βροχές και κρύο.




Δείτε επίσης: Κακοκαιρία «ΕVA»: «Βούλιαξαν» τα νησιά από την βροχή!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This