Χιλιάδες περιοχές θα ανήκουν σε άλλη εφορία, ανάλογα με τον Τ.Κ.

Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Must Read

Το κουβάρι με τις ΔΟΥ και τον ταχυδρομικό κώδικα κάθε περιοχής επιχειρεί να ξεμπλέξει με απόφασή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Πλέον, ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής όπου διαμένει κάθε φορολογούμενος θα καθορίζει τη ΔΟΥ στην οποία ανήκει. Μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, μπορεί ένας Τ.Κ. να έσπαγε σε δύο εφορίες. Έτσι, κάθε φορολογούμενος θα γνωρίζει σε ποια εφορία ανήκει με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα της κατοικίας ή της έδρας της επιχείρησής του. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της περιφερειακής ενότητας στην οποία ανήκουν, με βάση το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», με το οποίο ανακαθορίστηκαν τα όρια των δήμων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μέσω της διευθέτησης των σωστών στοιχείων της έδρας στον σωστό νομό και δήμο διασφαλίζεται ότι η χρήση της ενιαίας ψηφιακής πύλης θα πραγματοποιεί την εγγραφή της έναρξης στο ΓΕΜΗ και αυτό, με τη σειρά του, στο αντίστοιχο εμπορικό επιμελητήριο έχοντας υπόψη τον ορθό νομό. Η αντιστοίχιση ενός Τ.Κ. με μια μοναδική ΔΟΥ πανελλαδικά θα αρχίσει τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, για τους φορολογουμένους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που θα αποκτήσουν ΑΦΜ, καθώς και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών. Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου 2022 θα προχωρήσουν σε μεταγραφή των φορολογουμένων στη νέα ΔΟΥ στην οποία θα υπάγονται για τις περιοχές για τις οποίες δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ενώ από τις 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί μεταγραφή για τις περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This