Απεργία: Μαζικές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο,Γιάννενα, Πάτρα

Must Read

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αλλά και συνταξιούχοι. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα τρακτέρ που κατέλαβαν μέρος της πλατείας, οι καθαρίστριες με τη στολή εργασίας αλλά και τα στεφάνια που κατέθεσαν επαγγελματικά σωματεία, βλέποντας τους κλάδους τους να «σβήνουν».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικοί, έμποροι, αγρότες, οικοδόμοι, λογιστές, καθαρίστριες, εργαζόμενοι ΟΤΑ, γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγρινίου, σχολικοί τροχονόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και κομμωτές ενώ το “παρών” έδωσε και ο Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Στα Γιάννενα

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων ετών έγινε σήμερα στα Γιάννενα.

Η συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ακολούθησαν ομιλίες και η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 11.30  προς την κεντρική πλατεία και τους δρόμους του κέντρου. Η συμμετοχή από σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς και πολιτικά κόμματα ήταν μαζική. Τα βασικά συνθήματα που ακούγονταν ήταν ενάντια στην ακρίβεια και τα επιδόματα φτώχειας.

Αρκετά καταστήματα της πόλης, και στο κέντρο των Ιωαννίνων, έμειναν κλειστά κατά τις ώρες που κάλεσε ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ άλλα συνέχισαν να είναι κλειστά και αργότερα.

Στην Πάτρα

Η ίδια μαζικότητα στην σημερινή κινητοποίηση υπήρξε και στην Πάτρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This