Πάλι αναβολή πήρε η δίκη για το Μάτι-Θα συνεχιστεί στις 16 Νοεμβρίου

Τι έγινε σήμερα στο Εφετείο

Must Read

Συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους το καλοκαίρι του 2018.

Σήμερα, 100 συγγενείς νεκρών, τραυματιών και πυρόπληκτων δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ωστόσο, η δίκη διακόπηκε εκ νέου και η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να νομιμοποιηθούν οι υπόλοιποι 63 συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτων. Στη συνέχεια, ενδεχομένως σε άλλη δικάσιμο αναμένεται να ακολουθήσει η έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, με την κατάθεση μαρτύρων.

Το παρών στη σημερινή δίκη έδωσε και ο Γιάννης Φιλιππόπουλος, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στο Μάτι. «Έχουμε την αξιοπρέπεια να έρθουμε εδώ σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Περήφανο τέκνο του Φιλίππου και της Σοφίας, περήφανος γονιός της Βασιλικής και της Σοφίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερη αίθουσα,  μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις καθώς είχε δοθεί ένας πολύ μικρός χώρος στην πρώην σχολή Ευελπίδων.

Στις 7 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου σχετικά με τις καταγγελίες του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου περί παρέμβάσεων του και οχλήσεων του με σκοπό τη κάλυψη των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This