Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη για διπλό φονικό στα Ανώγεια το Μάιο του 2020-«Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ» δήλωσε ο κατηγορούμενος

Must Read

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά η δίκη για το διπλό φονικό που διαδραματίστηκε στα Ανώγεια της Κρήτης τον Μάιο του 2020 με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Στο εδώλιο κάθεται εκ νέου, ο Μανώλης Καλομοίρης , ο οποίος είναι γιος του ενός εκ των θυμάτων. Έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του Γιώργου Ξυλούρη το βράδυ της 2ας Μαΐου 2020 σε επεισόδιο στο πλαίσιο του οποίου είχε προηγηθεί η δολοφονία του πατέρα του από τον Γιώργο Ξυλούρη.

Για το συμβάν δεν βρέθηκαν μάρτυρες καθώς υπήρχε καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Στην υπόθεση θα καταθέσουν 13 μάρτυρες υποστήριξης κατηγορίας και μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, όταν ο κατηγορούμενος άκουσε τις κατηγορίες ανέφερε: «Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ. Είμαι εδώ δικαίως κατηγορούμενος. Η εικόνα του νεκρού πατέρα μου δεν μου άφησε λογική σκέψη. Ζητώ να με κρίνετε δίκαια διότι διέπραξα έγκλημα».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της μάνας του Γεωργίου Ξυλούρη, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη πολλές φορές. Η στιγμή με την περισσότερη ένταση ήταν όταν η γυναίκα απευθυνόμενη στη δικηγόρο του κατηγορούμενου φέρεται να της είπε να βρεθεί λίγο στην θέση της αν είναι μάνα! Η αναφορά εξόργισε την υπεράσπιση ενώ το δικαστήριο της ζήτησε να ανακαλέσει.

Στην κατάθεσή της η ίδια υποστήριξε πως οι δυο οικογένειες δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους.

Το χρονικό της διπλής τραγωδίας

Σύμφωνα με το βούλευμα, όλα συνέβησαν το βράδυ της 2ας Μαΐου στο Περαχώρι μετά από έναν καυγά ανάμεσα στον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές. Περιγράφεται ότι ο 29χρονος γρονθοκόπησε άσχημα το νεαρό κτηνοτρόφο στο πρόσωπο. Τους χώρισαν τρίτοι με τον 32χρονο να αποχωρεί εκνευρισμένος, προειδοποιώντας ότι θα επιστρέψει. Αντίστοιχα εκνευρισμένος επέστρεψε στο σπίτι του και ο 29χρονος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, θεωρεί ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή ο Μανώλης Κολομοίρης πήρε το πιστόλι, το έβαλε στη μέση του και πήγε κάτω από το σπίτι του Ξυλούρη όπου άρχισε να φωνάζει. Τον απομάκρυνε ο πατέρας του με άλλους συγγενείς.

Ταυτόχρονα στην οικία του Γιώργου Ξυλούρη συγγενείς του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν και να τον κρατήσουν στο σπίτι. Μάλιστα, τον κλείδωσαν μέσα στο σπίτι. Όμως, εκείνος κατάφερε να «δραπετεύσει» από το παράθυρο, πήδηξε στην παρακείμενη ταράτσα και στην συνέχεια βγήκε στο δρόμο. Κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο του, πήρε το Glock και το όπλισε. Μάρτυρας καταθέτει ότι μάταια προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Αυτό πήγε να κάνει και ο Λευτέρης Καλομοίρης, όμως πιάστηκαν στα χέρια. Στη διάρκεια της πάλης, αναφέρεται στο βούλευμα, ο Γιώργης Ξυλούρης έπληξε με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι. Στο σημείο κατέφθασαν ο αδερφός και ο γιος του νεκρού. Ο τελευταίος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο χωρίς τις αισθήσεις του, τράβηξε το πιστόλι από τη μέση και πυροβόλησε 7 φορές σε ζωτικά όργανα τον Γιώργο Ξυλούρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This