Αλέκα Παπαρήγα: Από την πορεία στο Σύνταγμα, στην πρεμιέρα του Καπουτζίδη

Η εμφάνιση της Αλέκας Παπαρήγα με πι και η πόζα στα παρασκήνια του θεάτρου Ηβη δίπλα στον στενό της φίλο

Must Read

Με δυο εμφανίσεις της, από τις σπάνιες που κάνει τα τελευταία χρόνια η Αλέκα Παπαρήγα, τίμησε και τους κοινωνικούς αγώνες, αλλά και τις διαχρονικές φιλίες της. Μιλάμε, πρώτον, για την παρουσία της 77χρονης πια πρώην γραμματέως του ΚΚΕ στην προχθεσινή πορεία, όπου συμμετείχε περπατώντας με πι, και, δεύτερον, για την παρουσία της στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης του στενού φίλου της Γιώργου Καπουτζίδη.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η Αλέκα Παπαρήγα, που συνήθως απέχει από τα δημόσια, δεν μιλά και δεν εμφανίζεται, δεν μπόρεσε να μην πάει σε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων, αφού, ως γνωστόν, στη μακρά πολιτική της διαδρομή πάντοτε αγωνιζόταν για τα εργατικά δικαιώματα. Παρότι τα πόδια της πια δεν… την κρατούν, εκείνη πήγε με το πι και περπάτησε σε όλη την πορεία. Οσοι την είδαν έμειναν έκπληκτοι από το κουράγιο και τη δύναμή της.

Παρά τα προβλήματα υγείας της, δηλαδή, η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση, ακόμη και στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που χαιρέτισαν την αφοσίωσή της στις ιδέες της. Η Αλέκα Παπαρήγα άλλωστε είναι συνιδρύτρια του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), το οποίο δημιουργήθηκε το 1999. Λίγο πιο εύκολη ήταν η πρόσβασή της στο θέατρο Ηβη, όπου έκανε πρεμιέρα το έργο «42497» του Γιώργου Καπουτζίδη, και ήταν η μοναδική πολιτικός που βρέθηκε εκεί. Στο έργο του Καπουτζίδη οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται.

Αυτό παρακολούθησε η Παπαρήγα, που είναι ιδιαίτερα θεατρόφιλη. Λίγοι γνωρίζουν ότι το θέατρο και το τραγούδι ανήκουν στις μεγάλες αγάπες της, έχει φίλους καλλιτέχνες και πολύ συχνά βρίσκεται στις θεατρικές αίθουσες, παρακολουθώντας παραστάσεις που ενεργοποιούν προβληματισμούς, αλλά και σε συναυλίες. Μάλιστα, ως νεαρή φοιτήτρια τραγουδούσε στο πλάι του Μάνου Λοΐζου. «Κάποια στιγμή λέει ο Μάνος: “Θέλω να κάνω μια συναυλία, αλλά δεν έχω χορωδία”. Τότε επιστρατεύτηκαν κάποιοι Λαμπράκηδες, που τους ανέβασε στη σκηνή. Ετσι ανέβηκα κι εγώ, που απλώς ανοιγόκλεινα το στόμα» έχει πει σε μία από τις σπανιότατες συνεντεύξεις της η μοναδική Αλέκα Παπαρήγα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This