Παρασκευή 25/6/2021

Φούρναρης από τη Θεσσαλονίκη βγάζει το ψωμί του με… bitcoin

Έναν νέο τρόπο πληρωμής υιοθετεί φούρναρης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την Espresso. O συγκεκριμένος αρτοποιός προτρέπει την πελατεία του να ψωνίζει τα προϊόντα του με… κρυπτονόμισμα, το γνωστό bitcoin, που φαίνεται ότι εισέρχεται σιγά σιγά στη ζωή μας!

«Αγοράστε κουλούρια Θεσσαλονίκης και ψωμί με… bitcoin» ζητά ο Θεσσαλονικιός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο κέντρο της πόλης, Στράτος Ιγγλεζάκης. Αναφορικά με την επιλογή του να πληρώνεται και με bitcoin για τις τυρόπιτες, τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, τα βουτήματα και τα ψωμιά που διαθέτει, ο κ. Ιγγλεζάκης υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι θεωρεί ασφαλή τη συγκεκριμένη συναλλαγή, καθώς, όπως είπε, «είναι αναγνωρισμένα από την Ε.Ε. και ήδη σχεδιάζει έναν ενιαίο φορέα οργάνωσης και χρήσης του συγκεκριμένου νομίσματος».

Ο αρτοποιός διευκρινίζει ότι ελάχιστοι πληρώνουν με bitcoin και όσοι το κάνουν είναι κυρίως νέοι. Ωστόσο, όπως λέει, όλο και περισσότεροι ρωτούν και ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα. Οι λόγοι που αποφάσισε να εφαρμόσει αυτού του είδους τις συναλλαγές είναι ότι αγαπά την τεχνολογία, ενώ το κρυπτονόμισμα παρέχει ασφάλεια και ελευθερία ως αποκεντρωμένο νόμισμα. «Μια τυρόπιτα που κοστίζει 1,80 ευρώ, αντιστοιχεί σε 0,00023760 bitcoins, όταν το ένα κρυπτονόμισμα σήμερα κοστίζει 7.430 ευρώ», είπε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ