Τέλος στο θρίλερ: «Αποδεσμεύτηκαν» τα ελληνικά δεξαμενόπλοια που βρίσκονταν υπό ιρανική «ομηρεία»

Must Read

Τέλος δόθηκε, μετά από μήνες στην «ομηρία» των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων, τα οποία, από τον περασμένο Μάιο, κρατούνταν από την κυβέρνηση του Ιράν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των Υπ. Ναυτιλίας και Εξωτερικών υπέγραψαν στην Τεχεράνη και τα τελευταία έγγραφα της συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων ώστε να δοθεί άμεση λύση στο θρίλερ. Σημειώνεται ότι η «ομηρεία» δεν αφορούσε τα πληρώματα, μεγάλο μέρος των οποίων είχε ήδη αντικατασταθεί από τον Σεπτέμβριο.

Τα δύο ελληνικά πλοία είχαν δεχθεί καταδρομική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε διεθνή ύδατα. Πρόκειται για το «Delta Poseidon» της Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντίδη και το «Prudent Warrior» της Polembros του Σπύρου Πολέμη τα οποία κρατήθηκαν στο αγκυροβόλιο του ιρανικού λιμανιού Bandar Abbas με συνολικό πλήρωμα αρχικά, 49 ναυτικών, εκ των οποίων 10 Έλληνες, ένας Κύπριος και 38 Φιλιππινέζοι.

Η απόβαση στο Delta Poseidon είχε γίνει με ελικόπτερο από το οποίο κατέβηκαν επτά ένοπλοι, ενώ αντίστοιχη ήταν και η απόβαση με επτά ενόπλους στο πλοίο Prudent Warrior.

Eπρόκειτο για αντίποινα της ιρανικής κυβέρνησης στην ενέργεια της Ελλάδας να δεσμεύσει, στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, το δεξαμενόπλοιο «Lana» το οποίο ως «Pegas» ήταν αρχικά ρωσικών συμφερόντων και μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο,είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο της Καρύστου λόγω μηχανικής βλάβης τον περασμένο Απρίλιο.

Πλέον το «Lana» έχει αποδεσμευτεί από τη χώρα μας και ξεκίνησε να πλέει προς την Κωνσταντινούπολη.

Πάντως, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κανείς δεν ασχολείται με την τύχη των 10 Ελλήνων που συνεχίζουν να βρίσκονται στα κάτεργα του Ιράν!



Δείτε επίσης: Ιράν: Τέλος στην ομηρία των Ελλήνων ναυτικών στα τάνκερ που είχαν «πειρατευτεί» από ενόπλους
Επαναπατρίστηκε ο Κύπριος καπετάνιος και η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει 10 Έλληνες στα κάτεργα του Ιράν

(πηγή φωτογραφίας: marinetraffic.com)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This