Βόλος: Ξανά στη φυλακή 65χρονος που έβαλε φωτιά στην σύζυγό του!

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το 2014

Must Read

Ξανά στην φυλακή, για έξι χρόνια αυτή τη φορά, θα μπει ένας 65χρονος από το Βόλο ο οποίος καταδικάστηκε εκ νέου, σε δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Ο άντρας έκατσε στο εδώλιο ως κατηγορούμενος καθώς στις 2 Νοεμβρίου του 2014 περιέλουσε με οινόπνευμα την πρώην σύζυγο του στο σπίτι της και της της έβαλε φωτιά προκαλώντας της εγκαύματα πρώτου βαθμού!

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 10 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αποφυλακίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016 και σήμερα ξανακάθισε στο εδώλιο.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα, είχαν χωρίσει 7 χρόνια πριν το συμβάν, αλλά έμεναν στο ίδιο σπίτι, ενώ είχαν και τρία παιδιά. Εκείνο το βράδυ, όταν έφυγε από το σπίτι το ένα παιδί, ο άνδρας την περιέλουσε με ένα μπουκάλι οινόπνευμα. Αμέσως η γυναίκα πήγε στο μπάνιο για να ξεπλυθεί και στη συνέχεια βγήκε στη βεράντα φωνάζοντας βοήθεια. Τότε ο άνδρας περιέλουσε ξανά τη γυναίκα με δεύτερο μπουκάλι οινόπνευμα και αυτή τη φορά της έβαλε φωτιά. Στη συνέχεια την αγκάλιασε και της είπε: «Δεν θα φύγεις ζωντανή από εδώ. Δεν θα σε ακουμπήσει κανένας άλλος εκτός από μένα. Μαζί θα πεθάνουμε».

Αυτό τελικά που «έσωσε» τη γυναίκα, ήταν ο ίδιος ο άνδρας, ο οποίος μη αντέχοντας τον πόνο από το κάψιμο άφησε τη γυναίκα ελεύθερη. Στη συνέχεια η γυναίκα έσβησε τη φωτιά από το κεφάλι της με μια πετσέτα, έβγαλε τα ρούχα της, φόρεσε μια φόρμα και έφυγε τρέχοντας στη γειτόνισσά της στον επάνω όροφο της πολυκατοικίας, όπου διέμεναν.

Για το συμβάν είχε ειδοποιηθεί ήδη η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που μετέφερε την 47χρονη τότε γυναίκα στη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με εγκαύματα που κάλυπταν το 30% του σώματός της!

Η γυναίκα στη συνέχεια διεκομίσθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύτηκε για 20 μέρες.

«Πέρασαν αυτά τα χρόνια. Όλο αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έχει κλείσει. Δεν επιθυμώ κάτι άλλο. Θέλω να προχωρήσω μπροστά» κατέθεσε η γυναίκα απατώντας στις ερωτήσεις του προέδρου σχετικά με τη ζωή της σήμερα, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Όπως κατέθεσε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά την αποφυλάκιση και μέχρι σήμερα έμενε μόνος σε χωριό της Λάρισας, προέβη σε αυτή την πράξη, γιατί η πρώην γυναίκα του «έφευγε από το σπίτι». «Ζητάω συγνώμη. Ήταν ένα λάθος. Δεν ήθελα να κάνω κάτι σε αυτήν. Ήθελα να κάνουμε κάτι μαζί» είπε στο δικαστήριο.

Όταν ερωτήθηκε από την πρόεδρο, γιατί να βάλει φωτιά στη γυναίκα, της απάντησε πως το έκανε «γιατί τον τελευταίο καιρό κάπου είχε ξεφύγει και έφευγε από το σπίτι»!

Ο κατηγορούμενος τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο και του επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This