Πάτρα: Στο δικαστήριο 70χρονος που έδεσε με αλυσίδα τη σκυλίτσα του και την έσερνε στο δρόμο!

Το σκυλάκι είναι καλύτερα στην υγεία του

Must Read

Στα δικαστήρια Πατρών θα οδηγηθεί σήμερα ο 70χρονος που συνελήφθη το Σάββατο γιατί έσερνε αλυσοδεμένο στην άσφαλτο από το αυτοκίνητου του τον σκύλο του στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Πατρών.

Παραπέμπεται για κακούργημα για την κακοποίηση και θανάτωση ζώων, που προβλέπει βαρύτατες ποινές και διοικητικές κυρώσεις. Πρόκειται για εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, σωματική εξάντληση και εκούσιο τραυματισμό – βαριά σωματική βλάβη.

Αδίκημα για το οποίο προβλέπονται κακουργηματικές ποινές. Κατηγορείται για κακουργηματική κακοποίηση – βασανισμό ζώου συντροφιάς και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.300 ευρώ. Η ποινή για τη πράξη του είναι κάθειρξη έως δέκα έτη.

Δείτε επίσης: Η απόλυτη φρίκη στην Πάτρα: Έδεσε σκύλο στο αυτοκίνητό του και το έσερνε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας που εξέτασε τον άρρωστο ηλικιωμένο έμεινε άναυδος, ακούγοντας τις δικαιολογίες του δράστη, στην ερώτηση «τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνατε κύριε; Εχετε αντιληφθεί ότι κατηγορείστε για κακούργημα;», για να πάρει την αφελή απάντηση, ότι έδεσε το ζώο από το αυτοκίνητο και το έσερνε στο δρόμο, επειδή ήταν πολύ βαρύ και έπρεπε να το πάει… σε κτηνίατρο!

Όπως είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η δικηγόρος και εκπρόσωπος της Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας στην Πάτρα, Έλενα Αρβανίτη, το ταλαίπωρο ζώο -ένας μεγαλόσωμος ελληνικός ποιμενικός- ήταν δεμένο με αλυσίδα από το αυτοκίνητό του άνδρα και ανήμπορο να περπατήσει, σερνόταν στην άσφαλτο για εκατοντάδες μέτρα και υπέστη βαρύτατους τραυματισμούς, καθώς έχει χάσει το δέρμα του και σάρκα μέχρι το κόκκαλο και από τις τέσσερις πατούσες των ποδιών του.

Το περιστατικό αντιλήφθηκαν δύο άτομα που ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία που έσπευσε στην περιοχή και συνέλαβε τον δράστη. Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στην κτηνίατρo που συνεργάζεται με τον δήμο Πατρέων.

Στο δικαστήριο θα είναι παρόντα και τα δυο σωματεία «Patras for all animals» και «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας».

Το σκυλάκι φροντίζει η κ. Αλεξάνδρα Δημοπούλου η οποία είναι σύμβουλος του δήμου για τα αδέσποτα καθώς το έχει πάρει στο σπίτι της. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της, είναι πολύ καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά:

«Η σκυλίτσα που τη φωνάζω ήδη “Έλενα” πάει καλύτερα σωματικά και ψυχικά. Δείχνει να απολαμβάνει την ηρεμία, συνεχίζει τη θεραπεία της, έγινε αλλαγή στα τραύματά της από την κτηνίατρο, και …έφαγε με όρεξη σήμερα το απόγευμα!Επανήλθαν οι βασικές λειτουργίες της που ανησυχούσαμε, είναι ένα πολύ ήρεμο πλάσμα και συμβιώνει αρμονικότατα με όλους στο σπίτι».

(η παραπάνω φωτογραφία από το facebook της κ. Αλεξάνδρας Δημοπούλου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This