Με 24ωρη απεργία «απαντούν» οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27/11

Must Read

24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε στον κλάδο του εμπορίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ημέρα που σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά.

Όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ στην ανακοίνωσή της, η απεργία θα πραγματοποιηθεί «ενάντια στην εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα καταστήματα, χωρίς απολύτως καμία λογική».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά από την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση, η εμμονή της να ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και malls, την οδήγησε σε νέα προκλητική απόφαση: να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα νοικοκυριά να μην μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά ούτε με το ανεκδιήγητο “καλάθι του νοικοκυριού”, να μην μπορούν να ζεσταθούν ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τους εμποροϋπαλλήλους να συνεχίζουν να είναι “λάστιχο”, η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι προκλητική.

Απλώς κάνει το χατίρι σε συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις για να μονοπωλήσουν ακόμα και αυτόν τον αναμενόμενα μειωμένο τζίρο της Black Friday (που έχει ξεχειλώσει πλέον σε 10ήμερο!).

Αυτές οι μεγάλες αλυσίδες με προσφορές που πολλές φορές είναι παραπλανητικές, ευελπιστούν ότι, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας, θα καρπωθούν μέρος του μισθού των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται τέλος του μήνα.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This