Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά: 78 συλλήψεις, 7 τραυματίες αστυνομικοί

Μέχρι και πόρτες πετούσαν οι συλληφθέντες στους αστυνομικούς!

Must Read

Συνολικά 78 άτομα συνελήφθησαν αργά χθες μετά από την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε το ίδιο βράδυ στην περιοχή των Προσφυγικών και είχε ως σκοπό τη σύλληψη ενός 27χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε  ποικίλες υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα συγκεκριμένα, μετά τη σύλληψη του ατόμου είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«78 άτομα συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώθηκε βραδινές ώρες της ίδιας μέρας, στην περιοχή των Προσφυγικών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη ατόμου, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων (Σχετ. η από 22-11-2022 Ανακοίνωση). Αποτέλεσμα των έκνομων ενεργειών τους ήταν ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok δείχνει όσα εκτόξευσαν τα συγκεκριμένα άτομα που συνελήφθησαν κατά των αστυνομικών προκειμένου να τους εμποδίσουν να μπουν στο κτίριο. Όπως φαίνεται στο βίντεο, εκτοξεύονται από πέτρες, σίδερα μέχρι και πόρτες!

https://www.tiktok.com/@georgepangp/video/7168974664385989894?embed_source=70842511%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&refer=embed&referer_url=www.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1310515%2Foi-katalipsies-sta-prosfugika-petaxan-apo-petres-mehri-portes-stous-astunomikous-deite-video%2F&referer_video_id=7168974664385989894

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος που συνελήφθη φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη εμπρηστική επίθεση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real News και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM στην λεωφόρο Κηφισίας, όπως επίσης σε αυτές που έγιναν σε αυτοκίνητα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έμενε στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς προσπαθούσε να κρυφτεί.

Πάντως, χθες προκλήθηκε σάλος από το γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα Προσφυγικά, μεταξύ των δεκάδων ατόμων που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.,ήταν και ο Νίκος Πηλός, βραβευμένος φωτορεπόρτερ και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου! Μάλιστα, ο ίδιος είχε ενημερώσει για την ιδιότητα του και να βρισκόταν εκεί για να καλύψει την επιχείρηση.Μέλη των Ενώσεων συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τη ΓΑΔΑ για να διαμαρτυρηθούν.

Επίσης προβληματισμός και ερωτήματα προκάλεσαν βίντεο από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει προσαχθέντες πεσμένους στα γόνατα και δεμένους πισθάγκωνα…

Δείτε επίσης: Εκτεταμένα επεισόδια στα Προσφυγικά με έξι αστυνομικούς τραυματίες – Και βραβευμένος φωτορεπόρτερ μεταξύ των προσαχθέντων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This