Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμαρχος Σερρών: «Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σοβαρά ερωτήματα για τον κυβερνητικό σχεδιασμό αναφορικά με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στην ενδοχώρα θέτει, μέσω της παρέμβασής του στην εφημερίδα «δημοκρατία», ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Όπως λέει, στα σχέδια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν η δημιουργία ακόμη μιας δομής στην περιοχή -μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο, που φιλοξενούν συνολικά 1.300 πρόσφυγες-, για την οποία, ωστόσο, η δημοτική Αρχή δεν είχε καμία ενημέρωση.

«Κάτοικοι της πόλης είδαν κάποιους άνδρες να μετρούν παρακείμενες εκτάσεις και όταν τους ρώτησαν τι ακριβώς κάνουν, απάντησαν ότι θα δημιουργηθεί ακόμη ένας καταυλισμός για πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και εγώ, ως δήμαρχος, δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση για το θέμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τους κατοίκους των Σερρών και τη δημοτική Αρχή, το υπουργείο διαβεβαίωσε τον κ. Χρυσάφη, μέσω του ειδικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη, ότι τελικά δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν και άλλοι πρόσφυγες στην περιοχή.

Ωστόσο, ο ίδιος, παρά την επίσημη βεβαίωση, παραμένει επιφυλακτικός και ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση τελικά προχωρήσει στη δημιουργία τρίτης δομής, οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας θα είναι έντονες.

«Οι κάτοικοι της πόλης είναι εξαγριωμένοι με το περιστατικό αυτό, το οποίο, αν δεν έπεφτε στην αντίληψη κάποιων πολιτών, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και απλά θα έρχονταν οι πρόσφυγες. Η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σημειώνει, τονίζοντας ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην αποσυμφόρηση των νησιών, ωστόσο, ζητά από την πολιτεία να γίνει ισοκατανομή προσφύγων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ