Σε εορταστικό κλίμα η Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε το έλατο στην πλ. Αριστοτέλους

Must Read

Δουλειά έχουν πιάσει από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης στη πλατεία Αριστοτέλους προκειμένου να στήσουν το μεγάλο χριστουγεννιάτικο έλατο ύψους 18 μέτρων, δίνοντας έτσι το ανεπίσημο έναυσμα της έναρξης της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το παρών στην διαδικασία τοποθέτησης του δέντρου, το οποίο κατέφτασε χθες το μεσημέρι από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ελάτων στην Ελλάδα, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, δίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης. Η φωταγώγηση θα γίνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου με μια φαντασμαγορική συναυλία.

Σύμφωνα με τον φετινό σχεδιασμό, το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πλαισιώνεται από μικρότερα έλατα και ο φωτισμός μεταξύ τους θα εναλλάσσεται! Παράλληλα, στην μεγάλη πλατεία θα τοποθετηθούν δύο μεγάλα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα εκ των οποίων θα γίνονται φιλανθρωπικές δράσεις.

Φέτος ο δήμος έχει σχεδιάσει να μειώσει -όσο γίνεται- την σπατάλη ενέργειας λόγω της παγκόσμιας κρίσης. Ο φωτισμός της πόλης θα γίνει με led και θα σβήνει μετά τη 1 τα ξημερώματα. Η ίδια πηγή αναφέρει πως στην Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν λιγότερα αλλά μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τα παρτέρια του κεντρικότερου δρόμου της Θεσσαλονίκης θα στολιστούν με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό.

Επίσης, θα στολιστούν όλες οι γειτονιές της πόλης και φυσικά εντυπωσιακός θα είναι ο στολισμός στις μεγάλες οδούς όπως Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, λεωφόρος Νίκης, Βασίλισσης Όλγας και Εγνατία. Μάλιστα, στον τελευταίο δρόμο ο στολισμός θα γίνει μετά από χρόνια που δεν υπήρχε ώστε να τονωθεί η εμπορική κίνηση.

Τέλος, ο δήμος έχει προνοήσει να τοποθετήσει ένα κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε νοσοκομείο της πόλης, ώστε να μεταδώσει ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This