Η μάχη της Κατερίνας Μητσοτάκη με τον καρκίνο

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διάγνωση της αδερφής του

Must Read

Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η Κατερίνα Μητσοτάκη, αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μέσω facebook.  Ο Πρωθυπουργός μάλιστα αναφέρθηκε σε αυτό το δυσάρεστο γεγονός και στη συνέντευξη που έδωσε στη Ναταλία Γερμανού στον Alpha.

«Είναι δύσκολο, πάντα, για οποιονδήποτε να ακούει ότι ένα στενό του πρόσωπο αντιμετωπίζει έναν καρκίνο και ο λόγος για τον οποίο επέλεξα -σε συνεννόηση προφανώς με την αδερφή μου- να δημοσιοποιήσω τη δική της προσωπική ιστορία είναι ακριβώς για να αναδείξω τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης και των εξετάσεων που μας επιτρέπουν να διαγνώσουμε τον καρκίνο του μαστού σε ένα πρώιμο στάδιο, ώστε να έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να τον κάνουμε καλά. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι εμείς εδώ και ένα χρόνο, μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αποφασίσαμε ότι θέλουμε να δρομολογήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, το ονομάσαμε πρόγραμμα ‘Φώφη Γεννηματά’ …

Πρέπει να σου πω ότι από τις πρώτες μαστογραφίες που κάναμε εντοπίσαμε παραπάνω από 3.000 καρκίνους σε πρώιμο στάδιο. Σκέψου, 3.000 γυναίκες που δεν γνώριζαν ότι είχαν καρκίνο και τον βρήκαν σε πρώιμο στάδιο, με αποτέλεσμα να πρέπει να περάσουν τώρα από αυτή τη διαδικασία της θεραπείας, άλλοτε απαιτείται χημειοθεραπεία, άλλοτε εγχείρηση, άλλοτε και τα δύο, αλλά να ξέρουν ότι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να γίνουν καλά. Και η μεγαλύτερη πιστοποίηση ότι μπορούν να ξεπεράσουν την ασθένεια είναι οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες οι οποίες νίκησαν τον καρκίνο του μαστού. Είναι ο πιο διαδεδομένος καρκίνος και είναι πραγματικά αμαρτία να χάνουμε σήμερα -γιατί χάνονται ζωές, πεθαίνουν γυναίκες- επειδή δεν τόλμησαν, δεν ήθελαν, φοβήθηκαν να πάνε να κάνουν αυτή την εξέταση».

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού:

Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.
Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.
Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.
Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!
Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This